Telefonu alalı yaklaşık 3 ay olmasına rağmen Android’in altını üstüne getirdim diyebilirim. (Telefonum Samsung Galaxy Wonder)Neredeyse kullanılası bütün uygulamaları kullandım. Tabi abuk subuk uygulamalar hariç. Android’de tek yapmadığım telefona root atmak oldu onu da korktuğumdan dolayı yapmıyorum. Garanti kapsamı dışına falan çıkar sonra telefona bir şey olur. İnsan kendi parasıyla alınca haliyle korkuyor tabi. :)

Neyse efendim, bu yazımda telefonumda kullandığım uygulamalardan bahsedeceğim.

1-) AirDroid

Acilen telefondan bilgisayara bir dosya aktarmanız icap etti. Tabi her gittiğiniz yere de telefon kablosunu götürmek zorunda değilsiniz. Eğer aktarım yapacağınız bilgisayarda internet varsa ve wifi ile bu internete bağlanıyorsanız bu uygulama on numara iş görüyor. Bilgisayarınızın bağlı olduğu wifi ağına bağlanıp bu programı açıyorsunuz. Size verilen adrese girip şifreyi yazdıktan sonra wifi üzerinden telefonunuza bağlanmış oluyorsunuz. Aslında aynı işlemi Kies Air’da yapmakta ama Kies Air’in arayüzü hiç kullanışlı değil. O yüzden bu uygulamayı kullanmanızı tavsiye ederim.

2-) AndroZip

Bu uygulama da internetten indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyaları açmanıza yarıyor. Sıklıkla kullanmasam da telefonumda bulundurduğum bir uygulamadır. Hiç olmayan bir vakitte lazım olabiliyor.

3-) Clean Master

Bir telefonda olmazsa olmaz bir uygulamadır. Bu uygulama telefondaki önbelleğe kaydedilmiş verileri silmemizde işe yarıyor. Bundan önce farklı bir uygulama kullanıyordum ama bu uygulamayı keşfettikten sonra başka bir uygulamaya gerek olmadığını anladım. Telefonumdan sildiğim oyunların bile önbellekte tutulan verilerini bulup sildi. Önbellek verilerini silince telefonunuzun bir nebze olsun rahatladığını göreceksiniz.

4-) Tapatalk

Bu uygulama takip ettiğim forumları daha rahat bir şekilde gezmeme yardımcı oluyor. Birçok forumun mobil teması bulunmamakta. Mobil tema bulunan forumların da mobil teması pek yeterli olmuyor zaten. O yüzden bu uygulama gerçekten iyi iş görüyor. Tabi forumların da Tapatalk kullanması gerek.

5-) Dropbox

Online dosya depo merkezi diyebiliriz bir nevi. Kendinize ait hesabınıza dosya yükleyip hesabınızdan dosya indirimi yapabiliyorsunuz. Aslında birçok kişi biliyordur. Bu uygulamada en hoşuma giden özellik ise telefondan fotoğraf çeker çekmez Dropbox hesabıma fotoğrafı yüklüyor. Yanlışlıkla fotoğrafı silsek bile Dropbox hesabımızda fotoğraf bulunduğu için bir sorun olmuyor.

6-) SwiftKey 3

Telefonun standart klavyesi işimi görmüyor diyenler için çok güzel bir klavye uygulaması. Hem de Türkçe dil desteği de bulunmakta. Bir nevi T9 işlemi de yapıyor yani. Sıkça kullandığınız kelimeleri de hafızaya alarak hızlı bir şekilde yazmanıza da olanak sağlıyor.

7-) Scan

Bu uygulama da QR kodlarını okumada işe yarıyor.

8-) El Feneri

Adın da anlaşılacağı gibi telefonun flashının sürekli açık kalmasını sağlayıp bir nevi el feneri görevi görüyor.

9-) Opera Mobile

Kullandığım en iyi mobil tarayıcı diyebilirim. Chrome’dan tutun da Firefox’a kadar bütün mobil tarayıcıları denedim ama hiçbiri Opera’nın yerini tutmadı. Şuana dek pek bir eksiğine de rastlamadım.

10-) WordPress

Sadece bloguma gelen yorumların denetimini yapmak için kullanıyorum. Bu uygulamayı kullanmadan önce tarayıcı üzerinden yorum denetimi yapmaktaydım. Baktım ki öyle zor oluyor, WordPress’de bize böyle bir uygulama sunmuş, hemen uygulamayı kullanmaya başladım.

Bu 10 uygulama dışında kullandığım diğer uygulamalarda da mevcut. Fakat bilinen uygulamalar olduğu için yazma gereği duymadım. Bunlar; Instagram, WhatsApp, Foursquare, HepsiBurada, Twitter, Mackolik, İşcep ve Youtube. Şunu da söylemek istiyorum kesinlikle Facebook uygulaması kullanmayın. 50 mb ram yiyordu bende namussuz. Tarayıcıdan girin daha iyi.

Tabi uygulamalar dışında da birkaç oyun var. Telefonda pek fazla oyun oynamam. En fazla bir saat zevkle oynar sonra sıkılırım. Oyunlar ise şunlar; Magic Wingdom, Defender 2, Ski Safari.

Yazdığım uygulama veya oyunları Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.usluer.net/telefonumda-kullandigim-uygulamalar/