-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster/Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ben bir site açacağım.
Sitenin içeriği fragman bazlı olacaktır. Oyun ve film tanıtımlarını türkçeleştirip youtube'a yükleyeceğim ve oradan sitemde yayınlayacağım.
Fragmanlara türkçe alt yazı yaparak Türkçeleştireceğim. Ve fragmanları youtube'a atıp oradan siteme atacağım.
Kendi hostumda barındırmayacağım.
Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.
Yasal mı sorun çıkar mı ?
Yardımlarınızı bekliyorum..
Kesin bir cevap gerekiyor..
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Türkçeleştirip yayınlarsan telif hakkına girer.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Televizyon ve Yayıncılık
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sinema sektöründe olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim herhangi bir sorumluluğun bulunmuyor. Fragmanları kendi hostingine ya da başka kanallara almadığın sürece hiçbir sorun teşkil etmez. Yapımcı firmaların karşı çıktığı tek şey youtube gibi büyük kanallarda istatistikleri kontrolleri ellerinde bulundurmak dururken bunların farklı kanallarca alınıp yayınlanmasıdır.
✂------------------------
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Sorun olmaz. 10 larca fragman sitesi var. Fragman demek tanıtım demek,adam niye şikayet etsin oyununu filmini tanıttığın için
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
none adlı üyeden alıntı
Bu cevaba kısmen katılmıyorum.Onlarca dizi sitesi ve film sitesi de var ancak onlar da yasal değiller.Bence biraz daha araştırmak lazım
Onu demek istemedim ben zaten. Fragman siteleri adsense kullanıyor sorun yok,film ve diziler kullanamıyor banlanıyor :cool:
Telif hakkı olsa fragman siteleride banlanırdı
Giyse.com - Giyim Moda, Ayakkabı, Çanta ve Aksesuar Online Alışveriş
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Memur oldu
-
-
Ad Soyad
M** Z**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Geçenelerde *** da bununla ilgili bir konu açılmıştı uzun tartışmalarla sonuçlanan konudan öğrendim ki aynen alıp yayınlamak bile telif hakkına giriyormuş. Şaşırdım doğrusu adamların reklamını yapıyorsunuz ama telif hakkına giriyor nasıl bir iş dedim ama öyle imiş işte...
Şu nokta kesin ama eğer fıragmanda en ufak bir oynama yaparsanız direk telif hakkı ihlali olur.Fragmanı kendi sunucunuz da barındırmama gibi bir takım yöntemler ile bazı şeylerde sıyırabilirsiniz ama vidyoyu başka siteler üzerinden uzun bir süre yayınlayabileceğiniz anlamına gelmiyor ne yazık ki..
Arkadaşlar bende film ve dizi sitesi açacaktık sırf bu yüzden vazgeçtik.
Ek Olarak:
Gerilim adlı üyeden alıntı
Onu demek istemedim ben zaten. Fragman siteleri adsense kullanıyor sorun yok,film ve diziler kullanamıyor banlanıyor :cool:
Telif hakkı olsa fragman siteleride banlanırdı
Orada şu nokta var diyelim ben film şirketi veya film sahibiyim elimde belge delil mevcut bana ait olduğuna dair ve ben şikayet eder isem bir şikayette güme gider o sitenin adsense hesabı :) tabi dediğim gibi telif hakkı sahibi ben olursam...
Kişisel web sayfam: https://mesutzeytin.com.tr/