archaeopteryx adlı üyeden alıntı
Benim sorunum asıl sorumlularla değil ki zaten. Bu olayın siyasi yönünü sabaha kadar tartışırız problem değil.Sorun şudur ki birkaç bildiriyle Sivas'ın ortasında binlerce kişi gaza gelerek insanları diri diri yakacak seviyeye gelebiliyor. İnsanlara Allah, din, kitap denerek linç için hedef gösterilince koşarak başlıyorlar tekbirlere. Sonucu da ortada. Bu bütün Ortadoğu'daki İslami ülkelerde böyle.
Bu cehalet, nefret, ayrılıkçılık elbette ki ateist diye yadırgadığınız insanların tepkisini çekecektir.
Acaba tepki verip, eleştiren ve kınayan ateistler mi daha suçludur yoksa her fırsatta kan döken Müslümanlar mı? Haa pardon, onlar gerçek Müslüman değillerdi değil mi? :)
Tepki verseydiniz ya o çakma Müslümanlara. Dava düştüğünde çıksaydınız milyonlarca Müslüman "bizim adımızı kirletiyorlar" deseydiniz. Niye rutin günlerde Hizbullahçı olan bu millet, Hizbullah dinsizleri domuz bağıyla bağlayınca onlara Müslüman değiller diyor?
Neden sisteme karşı olmak adına El-Kaide militanlarına vicdani destek veren insanlar; onların kafa kesme görüntülerini görünce Müslümanlıklarını beğenmiyor. Bırak hocam.
Ben Müslümanları genellerim. Neden mi? Çünkü Müslüman olmak demek bir öğretiyi hiçe saymaksızın benimsemek demektir. Ben bu öğreti üzerinden insanları genellerim. Ama yalnızca sebep bu da değil. Tecrübelerimden faydalanarak da genellerim. Kusura bakmayın, arada sizin gibi istisnaları da atlıyoruz. ;)
Oh ne güzel keyfine göre insanları genelle.
Gaza gelen yüzlerce kişi tekbir getirdi vs. Peki yananları kurtacak olan devlet nerede? Yakanları arayacak olan devlet nerede?
Siz tekbir getiren yüzlerce insanı görüyorsunuz da olayın iç yüzünü bildiğiniz halde neden suçu o insanlara atıyorsunuz. Onların suçu varsa dolduruluşa gelmekten başka birşey değildir. Ama yine o insanları yakan kişilerin hiç biri sivaslı değildir.
Dava düştüğünde kaç ateist(aleviler değil) toplanıp karşı çıktınız? Yüz mü? Bin mi? Gerisi nerde?
Siyasi bir komployu gelmiş dini bir oluşummuş gibi anlatıyorsunuz.
İnanmadığınız için dini duygular ile düşünmeniz imkansız. Dini duygular ile düşünmediğiniz için her insanı bir görürsünüz. Bu büyük bir hatadır.