Kakarotto adlı üyeden alıntı

Evet ama namazla ilgili zorlamayla tek bir cümle dahi yoktu yazılarımda değil mi ? Bu aynen bir konuda verecek cevabınızın bittiğinde farklı bir konuya geçmeye benziyor. Yani olayınız aynen şu olaya benziyor. Yani yine sizin savunduğunuz EZBERCİLİK.

Örnek vermiş olsaydınız tamamdı. Ama bana bir koyunla ilgili bir soru sormuştunuz ben de farklı olduğunu söylediğimde siz bunu değiştirmiştiniz. Buna cevap vermemiştiniz.

Bakın hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Siz orada "ateistler ezbercidir" diyerek altından kalkamayacağınız bir laf ettiniz. Fakat dikkatlice dinler tarihine bakarsanız hep bir iki alimin dediğini alır ve insanlar birbirine söyler durur. İşte ezbercilik budur. Ben de bunun yanlış olduğunu ve sorgulamadan "dine inananların ezberci" olduğunu söyledim.

Sizden gelmesi muhtemel olan başka bir alimin yorumunu bana söylemeniz olasılığına karşılık olarak Hz. İbrahim kıssasını ÖRNEK gösterdim.

Bunu bu kadar detaylıca açıklamadan anlayacağınızı varsaydım.
En azından ÖRNEK anlamını ilk okuldan beri bildiğinizi düşünüyorum.

Karakato bir yoruma cevap yazmak için illa içinden geçen bir kelimesi mi olması mı gerekir? Bende anlarsın sanmıştım ama anlayamamışsın belli.

Kur'an 1400yıl önce indirildi. Biz Kur'anı okuyorsak, ezberliyorsak, anlamaya çalışıyorsak bunlar ezbercilik midir? Yeyi bir yorum mu katmamız gerekir?

İşte ateistlerin ezberciliği budur. Söyledikleri şey "yaratıcının" olmayışıdır. Ve buna bağlı söylemleridir. Başka birşey bilmezler. Çünkü dünyada onları ilgilendiren başka birşey yoktur. Ateistlere "çalışma"nın bir ibadet olduğunu söylesek, çalışmayıda bırakacaklar nerdeyse :)

Ek Olarak: Banlayacak yada banlanacak bir durum göremiyorum ben. Forum adabı içerisinde her türlü konu paylaşılabilir, tartışılabilir. Tartışma insanların birbirne girmesi değildir. Söylemlerini ifade etmesidir.