radyoloji adlı üyeden alıntı

Kakaroto "ezerbecilik" ne demek tek tek yazmamı mı istiyorsun. Hayır anlıyorsun dediklerimden ama bilerek anlamamazlıktan geliyorsun. Acaba buralardan birşeyler kopartabilir miyim düşüncesindesin. Ne diyim ben sana.

Doğru olup olmadığını bilmiyoruz öyle mi? Sana biri Allah var mıdır diye sorduğunda.. bilmiyorum olabilir de olmayabilirde ama inanıyorum.. mu diyeceksin???

Bilginin ne olduğunu bilmeden bir şeyin doğru ya da yanlış olduğunu bilemezsiniz.

2 + 2 = 4 => Doğruluğu bilinen bir bilgi.
∞ => Kanıtlanamadığı/ulaşılamadığı için "doğru olduğu iddaa edilen bir kavram."
--
Allah: İslama "inananlar için" doğruluğuna da "inanılan" bir yaratıcı.
Allah: Ateistler için kanıtlanamadığı için inanmak ya da inanmamak arasında tercih yapılan kavram.

Bunu anlamışsındır umarım. Sana saatlerce doğruluğun ve yanlışlığın ne olduğunu anlatamam. İnancın ne olduğunu ve bilginin ne olduğunu öğrenmen gerekir.

Madem İslam'ı anlamaya çalışıyorsan al sana Bilgi ve inanmak ile ilgili bir soru: Ezberciliğinden çıkıp cevap vermeni bekliyorum. Hani ezbercilikten bahsediyordun ya.
Adem A.s semavi dinlere göre neden meleklerden daha üstündür ? ;) (Konudan yeterince çıktık, özel mesajla devam edelim istersen.)

Soruna gelirsek: "Varlığına inandığım" için var olduğunu iddia edeceğim. Fakat var olup olmadığını ölene kadar bilemeyeceğim.