-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese Selamlar Benim bir haber sitem var sitede haber botları yardımı ile başka sitelerden haber alıyorum siteye ne gibi zararı olur aramalarda sitem düşer mi ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğretmenlik
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
aramalarda siten düşer...kopya içerik olarak algılanırsın ki algılanman gayet normal.Ayrıca büyük haber sitelerinin (deklerasyon yayınlayanlar) haberlerini sitende gördüğü zaman mahkemelik olursun.
https://pirilancer.com/freelancer-ara
xpadam
ileri seviye PHP,illustrator,.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
ileri seviye PHP,illustrator,.
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tam botsa o şekilde ama editledikten sonra yayımlanırsa sorun olmaz.
haber ayağına gelir.kendi kelimelerinide eklersin oldu bitti :) ama resmide yazıyıda editlemen lazım :)))
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
anladım hocam haber sitesi yerel bir site ara sıra önemli haberleri atıyordum özgün yazılar yazmaya devam ozaman tşkk
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Webmaster, Tattoo, Graffiti
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hiç bir zararı olmaz aksine yararı olur, haberi al, aldığın yerin url'sinide haberin altına kaynak olarak göster, kaynağıda nofollow yap, hem siteden link çıkışları düzenli olur. hemde deger kazanırsın..
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam Bizim Site Yerel Site Olduğu İçin Bu Sefer Yerel Kelimelerde Site Düştü
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Teknik olarak hiçbir zararı olmaz. Ayrıntıda ise zararları olur. Yerel kelimelerde çıkmak istiyorsanız, bot sayesinde fazla içeriği rahatlıkla girdiğinizden o yerel kelimenin genel içerik yüzdesi düşecektir. Örneğin adana haberleri ise istediğiniz kelime, bot genel haber çekeceğinden adana kelimesi artık az geçmeye başlar site genelinde. Buna bağlı olarakta yerel aramalarda gerilersiniz. Yani gerilemenin sebebi botla haber çektiğinizden dolayı eksi puan almanız değildir. Site genel içeriğinin yüzdesindeki x kelimesinin azalmasıdır. O yerel kelime ile haber girmeye devam edin ve o kelimeyi sık sık kullanın ki, yüzdelik dilimini koruyabilsin.
Botun yasal yükümlülüklerine gelince, tabi bunu kaynak göstermeden yaptığını varsayarak, haber ajanslarından çekersen büyük sıkıntı olur. Çünkü bu ajanslar bu haberleri parayla satar. (Cihan, dha, iha vs) Eğer büyük bir haber sitesinden çekiyorsan, haber sitesine göre değişir, örneğin habertürk karışmıyor. onlarında işine geliyor ve haber gündemini elinde bulunduruyor. Çünkü onlar haber girdiğinde tüm kopyalarda o haberi girdiğinden, "ben haber yaparsam diğerlerine göre daha fazla okunur tüm sitelerde yer verir" imajı ile elini güçlü tutuyor. Hatta bi ara reklamlarında da bundan bahsederek haberlerini botla çalan sitelere gönderme yapmışlardı:) Ama bazı siteler ise bunu istemiyor. Yani sitesine göre değişir yasal yükümlülüğü.
adel
ekmek ve emek değerdir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / K
-
Meslek
yazar-editör-estetisyen
-
-