lostyazilim
tr.link

Php yerine wordpress yardım lütfen

8 Mesajlar 961 Okunma
acebozum
tr.link

Optimus Optimus Optimus Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Bilişim / İnternet
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Selam arkadaşlar bir sıkıntım umarım yardımınız dokunur.

Php ile kodlanmış bir site düşünün faal bir şekilde çalışıyor fakat ben bu siteyi wordpress alt yapısına geçirmek istiyorum. Yani mevcut tasarım bozulmadan aynı dizine bir de wordpress kuracağım. Bu noktada bazı soru işaretleri var kafamda,

1- Seo açısından eski sitenin binlerce indexi var bu yüzden eski siteyi silmek istemiyorum aynı yerinde kalacak bu adımda yapmam gereken nedir?

2- Eski sitedeki index.php yi silmelimiyim? Yoksa adını mı değiştirmeliyim?

Kısacası site seo açısından zarar görmeyecek şekilde eski siteyi olduğu gibi bırakıp wordpress e geçecek şekilde sizden öneriler bekliyorum.

Saygılarımla..

googleasistan
webimgo

sekizncihayat sekizncihayat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek web master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Bahsettiğiniz geçişin seo açısından zararı olmadan sağlayabileceğinizi ben şahsen düşünmüyorum illaki bir zarara uğrayacaksınızdır. Ama bana kalırsa şöyle bir yol izleyebilirsiniz; Sitenizi wordpress'e geçirmeden önce ayrı bir dizine wordpress kurarak tüm içerik girilme işlemlerini meta title taglarını ve link yapılarını önceki siteniz ile bire bir aynı şekilde uyum içinde yaparsanız ve daha sonra tüm işlemler bittikten sonra önceki site yazılımınızı normal dizinden alıp yerine wordpress'i koyarak bir taşıma geçiş sürecine adım atabilirsiniz. Taglar, title uyumsuzlukları neysede link uyuşmazlıkları google tarafından 404 olarak tanımlanarak seoda olumsuz bir etki yapabileceğini ben defalarca gözlemledim. Tavsiyem bu şekildedir
lussio

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)
Teşekkürler değerli bilgileriniz için ama çok fazla sayfa var :( ve tasarım açısından da farklılıklar olacak başka bir tavsiysi olan var mı?

lussio lussio Webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ü**
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 40 / 51
  • Ticaret 5, (%100)

sekizncihayat adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Bahsettiğiniz geçişin seo açısından zararı olmadan sağlayabileceğinizi ben şahsen düşünmüyorum illaki bir zarara uğrayacaksınızdır. Ama bana kalırsa şöyle bir yol izleyebilirsiniz; Sitenizi wordpress'e geçirmeden önce ayrı bir dizine wordpress kurarak tüm içerik girilme işlemlerini meta title taglarını ve link yapılarını önceki siteniz ile bire bir aynı şekilde uyum içinde yaparsanız ve daha sonra tüm işlemler bittikten sonra önceki site yazılımınızı normal dizinden alıp yerine wordpress'i koyarak bir taşıma geçiş sürecine adım atabilirsiniz. Taglar, title uyumsuzlukları neysede link uyuşmazlıkları google tarafından 404 olarak tanımlanarak seoda olumsuz bir etki yapabileceğini ben defalarca gözlemledim. Tavsiyem bu şekildedir

En mantıklı çözümü arkadaş sunmuş. Mutlaka ki kayıplar yaşayacaksın ama bunu da zamanla telafi edebileceğin kanaatindeyim.

wmaraci
wmaraci

Ibolac Ibolac #php #mysql #wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 46 / 49
  • Ticaret 25, (%96)
Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz. Wordpress ağır bir CMS. PHP ile daha iyi işler yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Tüm PHP İşleriniz Yapılır # BOT # SCRIPT # EDIT

• Üyelik 26.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 380
  • Beğeniler 55 / 103
  • Ticaret 13, (%100)

Ibolac adlı üyeden alıntı

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz. Wordpress ağır bir CMS. PHP ile daha iyi işler yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Benimle alakalı değil aslında hocam site benim olmalıdığı için mecburen wp ye geçireceğiz.

Site öncekinden farklı bir iş için kullanılacak eski indexli sayfaların tek getirisi yeni ana sayfaya seo açısından destek vermek olacak. Peki alt sayfalar wp ye zaten bağlı olmayacak mı çünkü www.site.com/index.php adresi değişmeyecek sonuçta.

ibrahimTatar ibrahimTatar öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** T**
  • Mesajlar 1106
  • Beğeniler 283 / 282
  • Ticaret 35, (%100)
Bende sistemlerimi wordpressten php ye geçirmeyi düşünüyorum.Bence kendinize göre düzenleyip sitenizi güçlü bir hale getirin farkınız olsun Wp'yi herkes kullanıyor.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Yeni bir wordpress kurup bütün yazıları linkleri ve icerikleri aynı kalacak şekilde tekrar girip eski sitenin yerine atmalısınız.

Atıyorum bir yazınızın linki www.site.com/deneme-yazisi gibi bir link ise yeni wordpress sitenizdede aynı yazının linki aynı şekilde olmalı. Yoksa arkadaşların da dediği gibi kayıp yaşarsınız.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al