Kısa süre önce temayı değiştirmiştim hocam, hit düşüşünde ve sıralamada gerilemesinde bunun bir etkisi olur mu ?
Olur. Fakat kısa süreli olur. Sebebi, kullandığınız temanın kendine has kodları ve yapıları vardır. Bu yapı ve kodlar değişir. Bu değişiklik esnasında bir takım farklılıklar da buna ivme kazandırır.
Örneğin, ilk temada tekil yazı sayfasının konu bitiminde benzer yazılar eklentisi vardır ve o içeriğe güç katmış ve o içerik üste çıkmıştır. Tema değiştiğinde benzer yazılar eklentisi artık yoktur ve o yazı yanlız kalmıştır. Güç kaybından ötürü daha aşağılara çekilmiştir.
Yani tema değişikliğinde dalgalanma olur, ama örneklediğim şeylerde varsa bunun süresi biraz daha artacaktır. Eğer örnekteki gibi iç seoyu kötü yönde tetikleyecek bir değişiklik söz konusu değilse, siteniz tekrar eski konumuna gelecektir merak etmeyin.
Ek Olarak:
Merhaba imzamda bulunun e-ticaret sitemin hitlerini arttırmak ve havuz,sauna,buhar odası,havuz kimyasalları,havuz robotu gibi kelimelerde ilk sırada yer almak için seo sinsilesi ne olmalıdır? teşekkürler...
Öncelikle öbeklerde çıkmanız gerekiyor. direk bu kelimeye odaklanırsanız ve profesyonel seo bilmediğinizi varsayarsak, kısaca çıkamazsınız. Bahsettiğim şey, tek başınıza olarak yardım almadan ve direk bu kelimelere. Yapmanız gerekene gelince, söylediğim gibi öbeklerinde çıkmanız gerekiyor. Örneğin;
havuz fiyatları
havuz malzemeleri
havuz kimyasalları
sauna fiyatları
sauna ne işe yarar
sauna yaptırma fiyatları
sauna yaptırmak istiyorum
eve sauna yaptırmak gibi gibi...
Öncelikle müşterinizin sizi nasıl aradığını bilmelisiniz. Bunun yolu da çok basittir. Anahtar kelimenizi arama motoruna yazın ve bir boşluk bırakın, google size otomatik olarak en çok aranan öbekleri listeleyecektir. İşte asıl çıkmanız gereken kelimeler onlardır. Çünkü müşterileriniz sauna yaptırmak istiyorsa direk sauna yazmaz. Öbeklerde çıkarak hem asıl müşteriyi çekersiniz hem de ilk örnek verdiğiniz kelimelerin öbeklerinde lider olduğunuz için google kendiliğinden sizi zirveye taşır.
NOT:Öbeklerde çıkmalısınız önce derken 1. olmayı kastetmiyorum. Öbek aramalarında ilk sayfada olmanız yeterli anahtar kelimede zirveye çıkmak için.