LikeSend adlı üyeden alıntı

http://wmaraci.com/forum/425298-mesaj13.html hocam sorum tam olarak bu . Örnek kelimem : araba modelleri ... boşta olan domain seçeneklerim : arabamodellerim.com ya da arabamodelleri.co . Hangisini almalıyım ? tam kelimem.co mu tamkelimem+1harf.com mu . .co uzantıdan başka tam kelimemin boş uzantısı yok ve bütün uzantılar yatırımcılarda binlerce dolara satılık durumda yani domainde tam kelime de .co alırsam faal rakibim de yok şu anda. Aranma hacmi : 625.000 [tam] 1m+ içeren

Domain uzantılarında bazı yönerge farklılıkları vardır. Teknik ve psikolojik.

Teknik : Evrensel aramalarda çıkmayı planlıyorsanız, yani yurtdışında da gibi, .com.tr - web.tr - gen.tr gibi domainler size zorluk çıkarır.

Psikolojik : Bu bağlamda domainin akılda kalması geri dönüşleri kolaylaştıracaktır. .com almalısınız demiyorum. Mesela;
uzman.tv
yakala.co
Gibi de olabilir. Önemli olan akılda kalması. Bir diğer husus ise, akılda yarım kalırsanız ne olur? İşte o zaman "arabamodelleri, iiiiii neydi mmm" bu psikolojideki kişinin ilk bakacağı uzantı com ve net olacaktır. Bulamadım galiba adını yanlış hatırladım deyip aramayı bırakacaktır.

Yani .tr ler haricinde diğer domainlerin seo açısından hiç bir farkı yoktur. Fark alışılagelmişin dışında olmasıdır normal internet kullanıcılarına diğer uzantıların. Hani bir örnek vereyim, bir kişiye bir web adresi verdim. "x.web.tr" kişi giremediğini söyledi. Yarım saat uğraştım olmadı ve ekran görüntüsünü istedim. Beyefendi tarayıcıya "x.web.tr.com" yazmış:) Yani psikolojik olarak com ve net avantajlı. ama .tr uzantıları haricinde herhangi teknik bir alt sınıf olması söz konusu değildir. Karar sizin. Bir maskot çizip adını co koyup domaini akılda mı bırakırsınız bi esprisi olurda, tamamen size kalmış. Ama eksisi ve artısı bu şekilde.

Ek Olarak:

fredico adlı üyeden alıntı

2012 site adı yazan yeri tam olarak nerden kaldırabilirim. footerdeki (en alttaki) son yazılar ve etiketleri kaldırma bileşenlerde yok onlar nasıl kalkıcak ?

Tema ayarlarına gir, oradaki seçeneklerde Footer butonu vardır oraya tıklayınca yazıyı görürsün. Bileşenler de sağ tarafta olan tüm kutucuklara basarak hepsini açık hale getir. Onlardan birinde kontak-son yazılar-arama eklentileri göreceksin onları pasif yap.