Merhabalar, imzamdaki site ile kelime öbeğimde ilk sayfadayım site 5 aylık pr2 ve dmoz kaydım var. Fakat gel gelelim ki hitlerim aşırı derecede az. Bunu yükseltmek için ne yapabilirim? Ayrıca yan kelimelerde nasıl yükselebilirim? Hiç backlink almadım.
Kelime öbekleri üzerine odaklı bir tasarım kullanıyorsun. Yani reklam üzerine. dolayısı ile öbeklerde çıkıp, gelen kişiye içerikle eşleşen reklamı sunup tıklatmak amaç. Dolayısı ile seçeceğin öbekler reklam verenlerin, reklam verdikleri öbekler olması gerekiyor. Mide ağrısı ilacı gibi.
Öbeklerde, her içeriğe ayrı ayrı seo yapamazsın. Yapabilecek zamanın varsa, zaten kazandırmıyor sistem demektir. Çünkü yetişememen lazım. Yan aramalardan beslenen sitelerin tek etkili ve kalıcı ilacı vardır. O da domaini güçlendirmek. Yani text link almayacak sadece linkini paylaşacaksın. Backlinkte domain güçlenimi o sitenin insanlar tarafından sevilmesi ile olur. O halde sitenizi seven ziyaretçiler, web sitenizi bir arkadaşına tavsiye ederken sizce ;
Sağlık rehberi vs
bunu mu yazar, yoksa aşağıdakini mi?
domain.com
Bu yönde ilerlersen domain güçlenir, güçlenir ise, her girdiğin içerik otomatik olarak iyi sıralarda yer bulur. Bunun haricinde site içi backlink çalışması yapmalısın. Yani o öbeklere diğer ona yakın konularla linklendirmelisin.
Ek Olarak:
sizce alexa sıralamasının google sıralamasına etkisi var mı ?
Güzel bir soru bu. Alexa, kendi pulunu kullanan web siteleri ve tarayıcısında pulu olan kullanıcılar sayesinde bir reting/kalite oranı sunar. Bu oran tamamen kendi eriştiği kadarının arasındandır. alexa pulu olmayan bir siteye günlük 100 kişi girsin ve tabi ziyaretçilerinde de eklentisi yok varsayıyorum. B sitesine de sadece web sitesi sahibi girsin. Ama pulu olsun. A sitesi 25 mılyonlarda ve tr listesine bile zar zor girerken, b sitesi dünyada 2 milyon ve tr de ilk 30 bine hiç ama hiç zorlanmadan girer. Şimdi bana söyle, bu ne kadar gerçeği yansıttı?
Hal böyle olunca, e google bizden daha fazlasını da bilirken alexaya bakar mı?
Bu gün sen frame ile sitene 1 mılyon kişi soksan, tekil kelimelerde site içeriğin iyi değilse hiçbir yere gelemezsin. Alexa sadece web sitesi hakkında fikir verir. Fakat webmaster alanlarındaki sitelerde çok yanıltır. Çünkü bu tarz sitelerin sahiplerinde muhakkak tollbar vardır ve ziyaretçileri de bu işle ilgilenen kişiler olduğundan onlarda da vardır. siteye bakarsın ilk 7 binde. Ama sitenin günlük ziyaretçisi 50 bile yok. Alexa'da reklam verenler bu değerlere bakarak reklam verirler diyenlere aldanma. Kimse adını ispatlamamış, ziyaretçi hitini ispatlamamış bir yere vermiyor. Ki sorsan, alexa nedir onu da bilmiyorlar. Alexa bir webmaster efsanesidir. Alexa yı kullan, ama aynı sektörde karşılaştırma yapmak için kullan. Tutup bir webmaster sitesi ile giyim mağazasını kıyaslama bu değerlere göre. Alexa nın tek etkili tarafı backlink sağlamasıdır. bu sıranızı etkiler. ama başka bir yararı olmaz.