CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Türk milleti olarak önemli olan her zaman performanstır diye düşünerek bu yönde win7 ile 8 kıyaslamasını tecrübeli bir arkadaş örneklemeler ile bizlere yansıtabilirse sevinirim.

Windows8 ön sipariş ile bilgisayarımı satışa çıktığı gün alma şansı buldum. Toshiba markası Windows8 işletim sistemli. Cihazı çalıştırdığımda görsel performansı hat safha da bir ekran çıktı karşıma, adım adım Türkçe kurulum ayarlarını tamamladım. Daha sonra karşıma Windows8'in ara yüzü çıktı. Home kısmı olarak görülen sayfa. İlk etapta etkileyici gelse de şu an beni Windows ve Microsoft tabanlı ürünleri kullanmaya yönelttiği için kendi elimi ayağımı Home kısmından çektim diyebilirim.

Bilgisayar, 6 saniye gibi bir süre içerisinde başlatılabiliyor. Windows 7 ye kıyasla büyük fark olduğu bir gerçek. Performans açısından iyi ancak insan Windows7'nin ara yüzünü arıyor. Ufak tefek değişiklikler yapılmış. Ancak bu değişiklikler öylesine yapılmış. Windows8 yapıyoruz şurası da şöyle olsun dercesine. Örneğin "Wi-fi" seçme alanı Windows7 kıyasla büyük bir farklılık ortada. Başlat menüsünün olmaması da ayrı bir enterasan durum.

Açıkcası cihaz performans ve hız açısından muhteşem. Ancak arayüz ve kullanılabilirlik açısından benim gözümde 0.

Çünkü geliştirdikleri ara yüz tablet cihazlara uygun bir yapı olmuş. Windows 8 in işletim sistemi olduğu unutulup karıştırılmış.

Ancak kuracak arkadaşlara tavsiye ederim yani arayüzü ve kullanılabilirliğinin kullandıkça gelişeceğini düşünmekteyim.