Uzun bir aradan sonra yeniden bu blogta yazmak gerçekten harika bir duygu.Yine teknolojik bir yazı yazıyorum huyum kurusun.

Evet bildiğiniz gibi Google Nexus ürünlerini çıkardı ama nedir? ne değildir? yada özellikleri hakkında pek bir bilgi yok bu konuda siz okurlarımızı aydınlatacağım.



Öncelikle Google Nexus 7′den başlayalım:Adındanda anlaşılacağı gibi 7 inç boyutunda bir ekrana sahip.Nexus 7, çizilmeye dayanıklı Corning camlı olup 1280×800 çözünürlüğündeki ekranıyla görüntü kalitesi olarak HD filmler ve oyunlar için ideal bir ekrandır.İşlemci olarak nvidia tegra 3 dört çekirdekli bir işlemciye sahiptir ve bu işlemci sayesinde sayfalar hızlı bir şekilde açılır ve oyunlarda istediğiniz performansı yakalayabilirsiniz.İşletim sistemi olarak Android 4.1 Jell Bean sürümünü kullanan Google Nexus 7 ASUS tarafından üretilmiştir.



Sıradaki tabletimiz Google Nexus 10:Nexus 10 ekran olarak diğer çok üstün denebilecek bir özellikte olup Nexus 7 gibi HD filmler ve oyunlar için ideal bir tablettir.İşlemci olarak ARM Cortex A15 kullanılan Nexus 10 Samsung ortaklığında üretilmiştir.Henüz ülkemizde satışa sunulmamış bir ürün olmasına rağmen rakiplerine göre çok uygun fiyatlı olacağını tahmin ediyorum.Pahalı tabletlere karşın tercih edilebilir ürünler olacağı kesin.



Son olarak Google Nexus 4:Adından anlaşılacağı gibi 4.7 inç boyutunda bir tablet değil telefondur.İşletim sistemi olarak Android Jelly Bean 4.1 kullanılan Nexus 4 1.2 GHZ çift çekirdekli işlemci kullanılan Nexus 4 1 GB ram desteği sunuyor.Diğer özelliklerini sıralmaka gerekirse;sesinizle yazı yazma,yüz tanıma kilidi gibi bir çok özelliği vardır.

Teblet ve telefon pazarına Google Nexus ürünlerinin girmesiyle işler çok kızışacağa benziyor bekleyip görelim…


Kaynak:Bloggrup.com