sitende ne olduğuna bağlı video altyapılı bir site kur bakalım 500 tekilde kaç gb yiyor :) ben ortalama rakamlar verdim 50 gb yüksek bir rakam değil benim sitem 10.000 günlük tekil ziyaretcide aylık 10 TB civarı BW yiyor.Dediğim gibi bunun kararını arkadaş verir ancak ben düşüncelerimi belirttim bir çok kişi tanıyorum ucuz diye limitlerini kontrol etmeden reseller alıp 1 hafta sonra bw limitim doldu ne yapcam diye konu açan.
Video içeriği kendi sitesinde barındıran siteler lansman dışı. Elbette video sitesi açacaksa yetmez terabaytlarca bant genişliği. Zaten o yüzden film ve dizi sitelerinin %99'u kendi sunucularında barındırmaz video içeriklerini. Ama normal bir bir site için 50 GB yeter de artar. Her konuda 2-3 resim bulunan sitemde ortalama 500 tekil-800 sayfa gösteriminde şu ana kadar aylık en fazla 8 GB bant genişliği harcayabildi.
Ek Olarak: İmzandaki siteden bahsediyorsan Pingdom'dan test ettim. Sayfa başına senin sunucundan 1,6 MB veri aktarılıyor. Yani 10 TB bant genişliği ile yaklaşık 5 milyon kez anasayfan görüntülenebilir :)