fredico adlı üyeden alıntı

ahmet hocam cpu limiti hakkında ne düşünüyorsun hangi durumlarda bunu aşarız


Cpu limitleri default %10-15 felan verirler. Genelde site limitlemelerden iki şekilde kapanır. Trafik - Cpu limiti

Trafik
Görsel dosyaların yoğun oluşu, videonun sunucuda barınması ve yoğun izlenmesi, diğer dosyaların kullanıcı tarafından indirilebilmesi gibi kıstasları içine alır.

Cpu
Bunu bilgisayarlarımızdaki Cpu ile aynı görebilirsiniz. Çok işlem yapıldığında donmalar bu yüzden olur. Yada bir insana benzetirsek cpu için kaslarımız diyebiliriz. Güçümüzün bir sınırı vardır ve ötesini kaldıramayız.

Web sitelemerimizde host sağlayıcı tarafından limitlenen bir izin yüzdesi vardır. Bazen bu limiti kaldıramaz ve sistem erişime kapanır. (Geçici olarak) Bir sitenin cpu limitini aşmasının bir çok sebebi olabilir. Bazılarına değinmek gerekirse,

Sitenin kodlarındaki sorgulama hataları
Site kodlarında gereğinden fazla sorgu olması
Sitede gerçek zamanlı işlemlerin yapılması (Online sohbet gibi)
Site verilerine başka bir sitenin sorgu göndermesi
Sitede aşırı iframe kodu kullanımı
Sitede site veritabanında anlık sayaç kullanımı
Host sağlayıcısının olması gerekenden daha fazla siteyi aynı dizine koyması
Siteye dos saldırısı
Siteiçi aramanın yoğun kullanımı


Normal şartlarda bir html site 100 bın kişi kaldırabilir rahatlıkla, php 15 bın asp 10 bin kişi civarındadır. eğer ziyaretçi oranı bu limitlerde ise cpu limit aşımı normaldir zaten. Bu hallerin dışında ise, üstteki maddelere bakın demicem :) gerek yok, sadece konuyu biraz olsun anlayın diye yazdım, böyle bir durumda sağlayıcınıza sorun eğer gerçekten sağlayıcılarsa hakkıyla, zaten size neyin ters gittiğini söyleyeceklerdir.