AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
Hızı yavaş, üstteki playeri kaldır, gereksiz eklentileri devre dışı bırak, iç sayfalardaki facebook özelliğini kaldır, aynı yazıda aynı kelimeye birden fazla link verme, aynı yazıda (Senin yazı uzunluğunu baz alarak) 2 den fazla linkleme yapma, yazı içi linklemelerini ilk kelime ile yapma, yayında olan boş kategori henüz hazır değilim demektir ya kategorileri kaldır ya içine yazılar gir, wordpress sistemlerde google o bloğun reklam alanı olduğunu tanıyor bu yüzden defaul resımlerı kaldır, boş olduğunu anlıyor ve kaliteli bir sitede 4 alanın 4 üde boş kalmaz mantığı ile hiç beklemediğin yerden seni boş olmayandan geriye atıyor. Öncelikle bunları yapmalısın. sonrasında anahtar kelimelerini yazılarda geçir ve sitenin iç yazı linkini sosyal bir iki ağda paylaş. Sonrasında zaten çıkacaksınEk Olarak:
Sitenizdeki sabit görsellerin (kategori arka plan, site fon resmi vs gibi) tek bir resim dosyasında toplanması css sprite tekniğidir. Fakat kod bilginiz yoksa bunu yapan siteler var ama yinede bir kod bilgisine sahip olmanız gerekiyor, css sprite tekniği anlatımı nasıl yapılır gibi ararsanız adım adım dökümanlar yayında bir çok yerde zaten. Ama bunlara çok takılı kalmayın bunların olup olmaması hayati önem taşımıyor. Tasarımı değiştirecekseniz zaten yeni temalarda bu özellikler var o temalardan birini seçerseniz kod bilgisi olmadanda çözmüş olursunuz hepsini. Nerden bileceğim dersen temadan sabit resimlerin olduğu klasöre bak eğer tek bir resimde sitedeki tüm sabit görselleri görürsen var demektir.
Verdiğin bilgiler için teşekkürler, dediklerini yapmaya çalıştım: öncelikle mmusic playerı kaldırdım. iç sayfalardaki facebook özelliği dediğin popup facebook begen penceresi sanırım. onunda görünme sayısını azalttım, ayrıca facebook yorumlara ayar çektim. kelimelerdeki linkleri simple tags eklentisi veriyordu, onunda en az 1 en çok 2 oto link olarak ayarladım. ilk kelime olmamasına bundan sonra dikkat ederim. kategorileri güncelledim, boş olanları sildim. boş reklamları kasttetin sanırım, o bileşenide kaldırdım. anahtar kelimeler yazılarda geçiyor ve geçecektir. sprite tekniğini bilmiyorum ama araştırıcam. temayı değiştirince google sıralamalarında düşmeler olabiliryormuş? doğruysa değiştirmeyi düşünmüyorum. şu anki haliyle yapacaklarım bu kadar sanırım. siz ne düşünürsünüz ? teşekkürler. bir şey daha sormak istiyorum; mesela 2 hafta önce indekslenmiş bir yazım ilk sırada çıkıyor fakat eski olduğu için hemen çıkma oranı yükseliyor, benim yeni yazdığım ve güncel olan yazı onun yerine neden geçmiyor? arama terimi aynı