İmzamdaki kişisel sitem için bir kaç fikir/öneri alabilir miyim hocam? Index hızım çok düşük. Yazıları kendim yazıyorum. Alıntılarda yapıyorum haber içerikli yazılarda. Henüz çok yazı yok.
Benim isteğim, tanınmış bir site haline gelmek için ne yapmam gerektiği. Sonuçta site kişisel bir web sitesi olduğundan paylaştığım yazılarda sürekli web, internet ve teknoloji üzerine olmayacaktır. Uğraş alanlarımla ilgili paylaşımlarımda olacaktır. Doğal olarakta sitenin içeriği genel içerik kapsamına gireceğinden ben istiyorum ki aramalarda üst sıralarda çıkarak insanların aklında kalan bir blog olsun. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim :)
Benim isteğim, tanınmış bir site haline gelmek için ne yapmam gerektiği. Sonuçta site kişisel bir web sitesi olduğundan paylaştığım yazılarda sürekli web, internet ve teknoloji üzerine olmayacaktır. Uğraş alanlarımla ilgili paylaşımlarımda olacaktır. Doğal olarakta sitenin içeriği genel içerik kapsamına gireceğinden ben istiyorum ki aramalarda üst sıralarda çıkarak insanların aklında kalan bir blog olsun. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim :)
Web sitesinin portal haline gelebilmesi ve alanında öncü ve tercih edilmesi için olmazsa olmaz bazı kurallar vardır.
domain adı : İnsanlar sitelerin isimlerini bilinç altına sokarlar bilmeden. Domain adın çok jenerik olarabilir, ama akılda kalıcı olmayabilir. Jenerik domain tabiri son yıllarda çok değişti. Amerika'da bir blogcu jenerik dedi yıllar önce şu anki jenerik denen domainlere, şimdi jeneriği herkes sektör adı konunun tam adı gibi yorumluyor. Yani sağlık ile ilgili bir site isen, saglik.com jeneriktir, ifadesi yanlılştır. Jenerik domain olabilmesi için, 1. kural akılda kalıcı olmasıdır. Her ana kelime.com jenerik değildir. Örneklemek gerekirse,
Mynet
Alkışlarlayaşıyorum
ekolay
yahoo
Gibi domainler jeneriktir. Akılda kalmasının yanında nadir olması da gerekir. İnsanlarla temasta olan günlük yazılar paylaşan bir portal diyelimki, ciddi bir isim yerine halkın arasına girmiş bir isim daha fazla tutulacaktır. Ne gibi;
Miyav.com
Maskot : kedi
Konu : Kedinin merak özelliğini sempatiye çevirerek herşeyi merak eden kedinin günlüğü. Bu sayede alakasız kategorileri temize çıkarmış oluruz. Çünkü kedi her gördüğü şeyi merak eder. Son olarak sempati toplamaya kediler daha elverişli.
Nabernan.com
Maskot : Apaçi genç (saçlar tiki vs)
Konu : Her konuda bilgi verirken maskot ağzı ile makaleyi yazarak gençlerin uğrak portalı hedefine gitmek. (Örneğin : iphone 5 çıkıyomuş dediler, oha felan oldum yani, şu özelliklere bir bakın .... ve konuya geçer)
Hayırbenim.com
Maskot : Battal gazi - Kara Murat
Konu : Sosyal ağ niteliğinde paylaşımları yaptıktan sonra beğeniye sunmak ve klasik türk sinemasındaki klasik replik olan "kara murat kim? benim-hayır benim" makarasını fırsata ve sempatiye dönüştürerek ziyaretçilerin "hayır benim" butonu ile beğenmesini yada paylaşmasını sağlamak. Hem gülmek, hem hit yapıp paylaşılmak.
Yada teknoloji diyelim konun
Hacker.web.tr
Maskot : Gölge insan silueti gibi şeyler
Konu : Teknoloji konusunda ip uçları yayınlamak
Gibi gibi gibi ilk aklıma gelen örnekler bunlar çok daha uzatırım da örnekleri konuyu sadece anlamanızı istiyorum jenerik isim seçimi konusunda.
Sonrasında sitenin derli toplu olması gerekiyor, anlaşılır olması gerekiyor. İlk kez giren bir kullanıcının kolayca kullanabilmesi gerekiyor. Senin hedefin ulusallaşmak ise, öncelikle yapman gereken şey temanı değiştir. Blog temasıyla portal olamazsın. Temanı genelde 3 kolonlu temalardan seç, magazin themes gibi şeyler yaz arat daha çok tarz temalar senin işine yarayacaktır. Tema seçiminden sonra tekrar ne yapabiliriz bir bakalım.