Arkadaşlar kısaca ve firma ismi vermeden hostingler hakkında bir bilgi paylaşacağım.Son günlerde host arayışı içindeyim ve tuhaf tuhaf manzaralarla karşılaştım ve sizlerin de bu konuda uyarmak istedim. Konu limitsiz hostingler. Örneğin bir hostta bir paket beğeniyorsunuz ve adamlar disk alanı 25 gb diyor ve üstüne bir çizgi çekerek sınırsız diyor ve 250 gb üstüne bir cizgi çekiyor ve sınırsız trafik diyor.Güzel , bende iletişime geçiyorum ve diyorum ki sütem günde 1k hit yapıyor ve 10k hit yapıncaya kadar sıkıntı yaşamak istemiyorum ve eğer bu pakette samimi iseniz zaten sıkıntı yaşamam.Fakat gelen cevap CPU. Neymiş bu hiti yaparsan CPU ya takıla bilirmişim.

Ya hu bir siteni 250 gb trafik harcaması için günde en az 10 k hit yapması gerekir ki sen 250 gb tın üstüne çizgi çekiyorsun ve sınırsız diyorsun.Fakat verdiğin paket 250 gb bile değil.

Kısaca durum bu.Tamamen tuzaktan ibaret.Eğer sen sormaz isen kimse sana bir şey söylemiyor ve yarın sıkıntı yaşadığın da cevap şu: Beyefendi, Hotingimizde CPU limiti vardır bu nedenle sorun yaşıyorsunuz sizi başka bir pakete alalım. Yahu benim paketim limitsiz değil miydi? Cevap: Evet limitsiz fakat CPU var, ne yapalım.

Hal bu ki bu CPU da tamamen hostinglerin ürettiği bir üç kiyattan ibaret.Cpu yu merak edenler internetten araştırıp öğrene bilirler.Bahsettiğim konudaki örnek bir pakette aşağıda yer almaktadır.


Disk Alanı
: 25 GB Sınırsız
Aylık Trafik
: 250 GB/ay Sınırsız


Bütün Yorum Yapan Arkadaşlara Teşekkür Ederim.