Son zamanlar da incelediğim bir marka. İhtiyacım olan tarafını yani Taşınabilir Bilgisayar modüllerini incelediğim Packard Bell, PB Holding’in %75′inin Acer’e geçmesiyle karşımıza bir Acer yan şirketi olarak çıkıyor artık. Şu an kullandığım modelin incelemesi olan bu yazıyı daha önce yazmıştım. Şimdi tekrar sizlerle paylaşıyorum.

İncelemeye aldığım laptopun ürün kodu: TJ75-JO-118TK

Üründe ilk dikkatimizi Ram ile çekiyor. Artık eskisi gibi olmayan laptoplar karşımıza 6 ve 8 GB lik Ramlerle çıkmaya başladı. Bu da muazzam bir hız ve performansı yanı başında getirir. Bu Laptopta 6 GB(!) 1066 Mhz DDR3 Ram’le karşımıza çıkıyor veri akış hızı ile muhteşem bir performans demektir.

Ekran kartı ise belleği bazı kişilere az da gelse modeli ve özellikleriyle + puan almayı hakediyor. Ati HD 5650 ekran kartı ile İlk DirectX 11 destekli oyun olan Colin McRea Rally: Dirt 2yi en yüksek ayarlarda akıcı oynatabilirsiniz.

Core i5 430M serisi, yüksek seviye işlemci kullanılan bu laptopta P8700′den çok daha iyi bir performans yakalanabilir.

_______________________________________________________

Dizüstü markalarının en büyük stratejisidir: Her parçayı yüksek, özellikle ekran kartını düşük yerleştirerek fiyatı büyük ölçüde düşürür ve sizi yanıltırlar. Fakat bir zincirin gücü, en zayıf halkası kadardır. Yani diğer parçalar ne kadar güçlü olursa olsun, bir parça düşük olduğu zaman tüm sistemi etkiler, ekran kartı da değiştirilemeyeceği için aldığınıza pişman olursunuz ama iş işten geçmiştir. Bu dizüstünde tüm parçalar birbiriyle uyumlu, aşağı yukarı aynı seviyedeler. Ben bu dizüstü bilgisayarı yakından gördüm. Çok modern çizgilerle donatılmış, klavyenin üst tarafında dokunmatik ses ve wireless kontrol tuşlarına sahip, açma kapama düğmesi sağda, ekran ile gövdenin birleşme noktasında, onun tam karşısına gelen sol tarafta ise bir kilit sistemi mevcut, 1366×768 LED ekranı parlak ve güzel, sadece yön tuşları biraz ince. Kablosuz bağlantıda gelecekte yaygınlaşacak olan “n” standardına sahip olması da cabası.

Sonuç olarak, aynı fiyatı sunan rakiplerinden performans olarak açık ara önde ve kullanıcıyı kandırmaya çalışmayan bir laptop. Bu parayı verebilecek olanlara şiddetle tavsiyedir. Yok ben bu parayı veremem diyorsanız size yine hepsiburadada sunulan Packerd Bell TJ75-F2475-JN-203TKyı öneririm, oranın yorumlar bölümünde de bir incelemem bulunmaktadır. O bilgisayarı da birkaç parça değiştirme ile neredeyse bunun seviyesine getirebilirsiniz, fakat işlemcinin değişemeyeceğini bilmenizde yarar var. Bu yüzden, eğer durumunuz varsa bunu öneririm.


Kaynak: http://teknorbit.com/2011/08/packard-bell-laptop-urun-inceleme/