AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Sitenin neresinden verdiğin önemli. Footer sidebar vs sabittir, ve anasayfada bulunur. Dış link pr yer, ve site çok uç bir özelliğe sahip değil ise %95 en yüksek pr anasayfadır. Böyle bir durumda zararı olur, ayrıca link verdiğin sitede virüs uyarısı gibi uyarılar çıkıyorsa 10 kat daha zararlı olur, link verdiğin yeri seçmekte çok önemli. Örneğin gov.tr uzantılı bir siteye link vermen trustrankını arttırır. Çünkü illegal bir site neden devlet kurumuna link versin ki? Kanısı oluşur. Bu kaba tabirlerdi. Ayrıntıda, tanıtım yazısı ve dış link veren makaleleri sormuşsun, Bunun sana zararı olmaz. Öncelikle zaten bunu yapmak zorundasın. Hiçbir siteye link vermedim benim sitem temiz, ilk linki verdiğim kişiye çok yararı olur diye düşünme. Hiçbiryere dış bağlantı vermeyen bir site a sosyal bir sitedir. ki google, popüler olanın her türlüsünü ister. Sosyal olması gerekir sitenin. Bu yüzden abartmadıkça sana faydası olur. Elbette link verdiğin sitenin illegal yada spam türü siteler olmaması kaydı ile. Ayrıca tekil sayfalardan verilir tanıtım yazısı vs, ve o sayfanın içeriği yeni bir url kazandığından ana domanine etki etmez, çünkü link bağlantısı içinde barındığı url nin pr değerinden beslenir. Ve ilk açtığın içerik sayfasının url si -1'dir.

Konunun ana mantığını anlaman için her ihtimalden örnekler verdim, önemli olan senin, işin mantığını anlamandı.

Son olarak, bu işi yapıyorsan tanıtım yazısı satışı gibi, linkleri senden dofollow isteyeceklerdir. Şunu bilmelisin ki, makale içinde kelimeye verilen linkleri kimse dofollow olarak belirtmez. Yani bunu belirtirsen işte o zaman link satışı yapan bir site olduğunu botlara haykırmış olursun. Bu yüzden linklere dofollow etiketi koyma. Zaten dofollow eğer aksini belirtmemişsen. dofollow kodu google tarafından güzel bir tuzaktı sadece. Madem aksini belirtmedikçe zaten dofollow, neden dofollow kodu var? Kaliteli içerik vermeyi değilde kelimede yükselmenin peşinde olan arkadaşlarımızın kendi elleriyle kendilerini ihbar etmeleri için tabiki. Makale içinde kelimeye dofollow diye özellikle belirterek linkleme yapmayın.

Önemli olan ve istenilen şey doğal olmak. Sen gerçekten bir sitenin bir konusunu beğensen paylaşmak istesen, özellikle dofollow etiketi koyar mıydın? Bu site o kadar hoşuma gitti ki benim pr den yesin helal olsun o siteye destekliyorum der miydin? Dofollow alımlarda özellikle dofollow etiketi koyma kısaca. Bu şekilde girdiğin tanıtım yazıları ve makalelerin sitene zararı olmayacaktır.

Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun