Wordpressci olarak şunu söyleyim ikisi de bana göre farklı. Neden derseniz blogger tam bir blog sitesidir. Kalkıp dizi sitesi, film sitesi gibi bir altyapıda blogger ile yapabilirsiniz ama kısıtlıdır. Çünkü wordpress php tabanlı bir CMS ve geliştirmeye müsait.

Ama amacınız kişisel blog veya işte herhangi bir konuda blog ise wordpress ile uğraşmayın. SEO yapılmaz diyen arkadaşlar seonun aynısı blogger'a yaparsınız lakin manuel yapmak zorunda kalırsınız. Title vs. değişimleri, sitemap bunlar manuel olur. Ama ufak bir hostta php ile bazı script yazarak bunları manuel yapabilirsiniz.

Peki nıye wpde hazır varken bunla ugrasayım. Çünkü blogger google'da oldugundan kapanması zordur ve trafık,saldırı gibi tehdıtelere boyun egmez. Shell derdi yoktur. Ama her ne olursa olsun kendı domaın adresinizi alıp kullanınız. Eğer ki ileride geçiş yaparsanız mumkundur veri kaybetmezsiniz.

Tabi toplu kullanıcılar için wordpress ideal çünkü daha sıstematık ama ben su aralar kısısel bir site için blogger daha faydalı goruyorum. Çünkü bu sayede amac ıcerık olur ki işte en onemlısı budur!