cafe işini ne kadar önemsediğinize bağlı ve açtığınız bölgede insanların ne kadar sık cafelere gittiğinede bağlı üniversite öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde açarsanız güzel iş yapabilirsiniz.Ayrıca cafe işletmeciliği dışarıdan görüldüğü gibi lay lay lom kolay bir iş değil stresli ve zorlu bir iştir.Yanınızda en az 2 garson 1 muhasebe elemanı çalıştırmanız gerekebilir (Mekanın büyüklüğüne göre değişebilir) Ayrıca lig tv cafelere ayrı bir tarife uyguluyor senelik yaklaşık 10.000 lira civarı bir masrafı var.Ayrıca sunduğunuz ekstra hizmetler önemli örneğin nargile oyunlar vs gibi ekstraların bulunması gerekli.

Gelelim kazanca günlük 1.000 2.000 tl arası cüro yaparsanız aylık 5.000 10.000 tl arası kirası olan bir cafeden ek masraflar çıkınca ortalama 4.000 5.000 TL Her ay cebinizde kalır.Dediğim gibi mekan ve yer çok önemli özellikle üniversitelilerin yoğun bulunduğu ortamları araştırın ve ince eleyip sık dokuyun daha sonra karar verin.Ayrıca 20.000 TL kredinin yeterli olacağını düşünmüyorum iç döşeme vs 50.000 TL yi geçen bir masrafınız çıkabilir.Ticaret işine girmeden önce tüm olasıkları göz önünde bulundurup ona göre karar vermeniz gerekiyor hiç bir iş dışarıdan görüldüğü gibi değildir.

Ek Olarak:

Freezby adlı üyeden alıntı

Anlaşmalı içecek firmaları olabilir, yiyecek firmaları olabilir, bunlar size satış bazlı extra ücret veya iskonto, veya satış bazlı extra ürün vereceklerdir. Tabelalar, dükkan içerisinde reklamlar vs vs karşılığı da bunları alabilirsiniz.

Alkol olmayacak diyorsunuz ; 3 Ana sponsoru şimdiden kaybettiniz. gelecek müşterileriniz talep edebilir. Canlı müzik yapılan yerlerde de genelde talep edilir.

Yani bence bunun üzerinde uzunuzun düşünün derim.


Alkol ruhsatı almak kolay bir işlem değil ayrıca bayada masraflı bir iş 20.000 TL ile alkollü bir mekan açılmaz Alkollü bir mekan düşünüyorsanız en az 100.000 TL gibi bir bütceniz olması gerekir.