üstadım bu öbeklemeyi gerçekleştirmek için webmaster'ıma nasıl
bir şekilde aksettirmeliyim , yani ne demeliyim de böyle bir
çalışmayı gerçekleştirebilsin , sizden beni yönlendirmenizi
rica ediyorum ..
bir şekilde aksettirmeliyim , yani ne demeliyim de böyle bir
çalışmayı gerçekleştirebilsin , sizden beni yönlendirmenizi
rica ediyorum ..
Seo Webmaster işi değil öncelikle. eğer çalıştığınız koder bilmiyorum derse ona kızmayın. Seo çok ayrı bir dal. Elbette bilirse çok iyi olur ama zorunluluktur diyemeyiz. Biliyor ise kelimeleri vermeniz yeterli. Bilmiyor ise, ya forum adında bir alan oluştursun ve bu kelimeler geçecek şekilde yazılar paylaşıp ana kelimeyi ana domaine linklesin. Ya bir alt kategori açsın, ve bu kategori üzerinden açıklayıcı yazıları oradan yayınlasın ve yine aynı şekilde linklendirsin. Sadece bunu yapmak kısa sürede sizi çıkarmayacağı için bir iki backlink almanız, bir iki de sosyal ağda paylaşmanız gerekecek.
Bunlar yeterli olacak mı?
Seo konusunda yapılacak işlemler dinamiktir, sabit değildir. Bu dinamiği yani ne yapacağınızı siz yahut bir seo danışmanı belirlemez. Bu çalışmanın şeklini belirleyecek olan, rakiplerinizdir. Örneğin; "dfasfdsgdfsgdfsfgdfsglkjkdfslgm" bu kelimede çıkmak istiyorsunuz. Bir makale yayınlamanız yeterli.
Yani hedef kelimenizin çalışma yönünü bu kelimede çıkan rakiplerinizin gücü belirler. Siz hangi kelimede daha güçlü rakiplere sahipseniz o kelime için daha fazla makale, daha fazla backlink ve daha fazla paylaşım yapmalısınız. Sıralamalarda, eğer çok teknik seo çalışması yapmamışsanız, yükselişiniz size fikirler verebilir. Örneğin, şu anki sıranız 22. sıra, makale yayınladınız paylaştınız felan ve sıralama değişti. Yeni sıralamanız 22 değil artık 5. oldu. Bu şu demek, o kelimedeki rakipleriniz güçlü değil, yahut o kelime için bir çalışma yapmıyorlar. Yani tesadüfen birinci sayfadalar aramalarda. Ama 22, 20, 19,18 gibi yükseliyorsanız. İşte o zaman biraz daha ciddi çalışmalar yapmalısınız. Yukarda bahsettiğim yolu kullanırsanız zaten ilk sayfa sizin için çok zor bir hedef olmayacaktır.