webstar adlı üyeden alıntı

.html kullanmak url yi uzatacağından biraz daha dezavantajlıdır. html koyduğunuzda onu klasör değilde web sayfası olarak görüyor buda yararlı oluyor diyen acemi webmaster'lar günümüzde hala mevcut malesef :) google bu kadar saf değil arkadaşlar /yazi şeklindeki uzantılarında web sayfası olduğunu görür. /yazı şablonu bi tık öndedir fakat çok fazla fark olduğunu söylemek doğru olmaz. Ama büyük web sitelerinin %90'ı /yazi şeklinde kullanıyor.


Öncelikle acemi olduğumu imâ etmeniz yanlış olmuş. Zira 10 senedir bu işin içindeyim :) Acemi olmadığıma emin olabilirsiniz. Diğer konuya gelecek olursak, google yapay zeka ile çalışmıyor. Sadece mevcut şartlardaki en iyi algoritmaya sahip. Kullandığı sistem dilide /yazi şeklinde ki içeriği klasör olarak görüyor, buna emin olabilirsiniz.

Daha faydalı veya daha yararlı olduğu konusu ise herkesin kişisel fikridir, bunu tekrar etmekte fayda var. Bana göre daha yararlı olanı, deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki, sonunda uzantı olan içeriklerdir. .html, .html vs. olması farketmez. /yazi.xyz bile olsa bu bana göre /yazi dan daha verimlidir.

Saygılarımla :)