Suat Bayram adlı üyeden alıntı

Selamlar ;

"iç mimarlık" kelimesiyle ilgili çalışma yapıyorum. Sitem bu kelimede 1 sayfada çıkıyor ancak gün içerisinde sürekli sıralama değişiyor. Bakıyorum 1.sıradayım 1 saat geçmiyor tekrar bakıyorum 7.sıraya vb sıralamalarda sürekli değişiklikler görüyorum bazende 2.sayfaya bile düştüğüm oluyor. Elimden geldiğince siteyi güncel tutmaya çalışıyorum ama anlamadığım birşey var sadece benim sitem sıralamada yer değiştiriyor sıralamadaki diğer sitelerde bir değişiklik gözlemleyemiyorum. Değerli cevabınızı bekliyorum. Site imzamdadır.

Yaptığınız çalışmalarla ilgili bir durum bu. Eğer diğer sitelerde de sıralamada değişiklikler oluyor deseydiniz, rakip sitelerin de çalışma yaptığı ve bu yüzden bir yarış olduğu ihtimalide doğacaktı.

Eğer çalışma yaparken sıralamalarınız devamlı güncelleniyor ise, yaptığınız çalışmalar şüpheli görülüyordur. Kelimede yükselme amacı taşıdığınızı düşünmeye başlamıştır. Ama hayati bir sorun değildir bu, ortalama 1 ay içinde düzelir genellikle. ;Ayrıca, iç mimarlık kelimesinde yükselmek istiyorsan teknik kategoriye giren bir kelime seçtiğin için, google sitende .pdf uzantılı dosyalar arayacaktır. Bu yüzden bazı çizim yahut yazılarını pdf olarak ftpye yükle ve o yola link ver.

Ek Olarak:

83rK adlı üyeden alıntı

bu adresteki sitemin 2.senesi bitti ne alexa ne pr nede hitler umduğum yere gelmedi sizce en büyük eksik nedir ?

Haber sitesi olduğundan senden beklenen iki şey var arama motorlarınca,

1-Güncelliğini aksatmaman
2-Her kategorinin güncellenmesi

Bu iki şeyi düzenli yaparsan, bu gün başlasan ortalama 3 ay içinde hiç backlink almadan siteni alexada ilk 6 bine sokabilirsin. Pr artmaz, ama hitin tavan yapar. Eğer link alacak isen kesinlikle kelimeye link alma, domaine al. Bu sayede her girdiğin içeriğin en azından ilk sayfalarda görünmesini sağlarsın.

Ek Olarak:

maxmajestic adlı üyeden alıntı

Ahmet Bey burada paylaştığınız bilgiler çok değerli. Bir çeşit saha çalışması gibi, hem problemleri görüyoruz hem de tavsiyelerinizi görüyoruz. Bu açıdan verilen bilgiler eşsiz.

Emeğiniz için çok teşekkür ediyorum. Size özelden bir mesaj attım, vakiniz olduğunda yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

Sırasıyla yanıt vermek gerekirse,

Zaten firmalara bu konuda destek veriyorum. Ama forumda parası olan var olmayan var, parası olup temiz kalpli insanlar var, bunları da dolandıran insanlar var. Bu yüzden forumdaki bu kardeşlerime ücretsiz olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.

Blogumun adresi diyerek xxx.com adresi vermişsiniz. Öncelikle; xxx.com bir blog değildir. Blog olması için bazı şartlar var.

1-Subdomain olmak
2-Ticari kaygı gütmemek

x.com bir değil bir domain bir sitedir.
x.x.com eğer yukarıdaki 2. maddeye uygunsa bir blog olur.

Şimdiki seo danışmanları 3-5 yıldır bu işlerle ilgilenince her okuduğunu bu, budur diye lanse ettiğinden daha biz bu kadar basit şeyleri dahi yanlış biliyoruz. Seo google ile değil, Archie ile başlar. Burdan anlamanı istediğim, bilgiyi başlangıcından itibaren öğrenmen. (Bunu seo konusunda kendimi geliştiriyorum dediğin için, yardımcı olmak, doğru kaynakları incelemen için söyledim, ben isterimki sen, o, diğeri, hepimiz en iyisi olalım dünyada. Zaten bunun için söylenmeyenleri açıklıyorum öğrenmeleri için)

Açılış hızını arttırman, site kodlamasıyla ilgili.

Menülerin çok olması yararına, azalma. (Ama içini güncel tutabilecek isen)

Dış linkler eğer link verdiğin site aynı server da ise 100 tanede versen sorun yok, ama yabancıya veriyor isen 5 ten fazla verme asla. Mecburi linkleri (Facebook, twitter vs) nofollow etiketi ile ver.

Önceki sonraki buttonu ve benzer yazılar hayati önemlidir, aynen devam.

Benimle çalışmanız konusunda ben yüksek rekabet kelimelerinde danışmanlık yaptığımdan aylık 3 bin dolar tutar ki ayrıca benim verdiğim talimatları yapabilecek bir ekibiniz olması gerekiyor. Yani ben bilgisayar başında sadece kritik seo tekniklerini yapıyorum gerisini ekibinize talimat vererek ne yapması gerektiğini belirtiyorum. 30 dan fazla firmaya destek verdiğimden birebir çalışma olanağımız sıkıntılı. Ama sizin siteniz kurumsal olmadığından ve zaten yüksek rekabet içermeyen kelimeler olacağından sitenizi her gelişimde tekrar gözden geçirip size ne yapmanız gerektiğini forumdan belirtebilirim ki, hem sizin için, hemde forumdaki kardeşlerimiz için bir kaynak oluşturarak bilgilenmelerini sağlarız. Her adımda aklınıza takılanları sorabilirsiniz. Söz konusu milletim olunca, PARA HİÇBİRŞEYDİR GÖZÜMDE.

mesajınızın son kısmının beni etkilediği söyleyebilirim. Benim bir amacım var. Milletimin ezilmemesi. Ben sana ve tüm kardeşlerime gerekenleri açıklayacak ve öğreteceğim. Sormanız yeterli. Birbirimiz tanımasakta, kardeşiz. Webmaster, site sahibi, grafiker neyse artık tüm alanında uzman kişiler birbirine yardımcı olsa. İnanın bana dünyada hiç bir ülke yok ki internet üzerinde bizden daha önde olsun. Birazda bunu teşvik etmek adına paylaşıyorum.

Ek Olarak:

oyunoyna3com adlı üyeden alıntı

Sitem "oyun oyna" kelimesinde 1.5 aydır 5. sırada. oyunoyna3.com
bu ayki güncellemede birkaç günlüğüne sıralası düştü ama yine eski yerine geldi, pr de 0 iken 1 oldu. (bilmiyorum ama oturdu diye tahmin ediyorum). Daha üst sıralara çıkmam için ne yapmam lazım. yol haritası verirseniz çok sevinirim.
son olarak (bütçe konusunda fazla sıkıntı olmadığını düşünerek) önereceğiniz yol haritası doğrultusunda sizin yada önerebileceğiniz bir arkadşınızla çalışabilirmiyiz.

Analitik kullanıyorsan kaldır, webmaster araçlarına kayıtlı isen iptal et, çıkmak istemediğin kelimeler, ayrıca çıkamadığın ama çıkmamanın problem olmadığı kelimeleri etiketlerden kaldır. Oyun oyna kelimesinin genel site içeriğindeki yüzdelik dilimini arttır. sıralaman yükselir merak etme. Oyun oyna kelimesinin rekabeti yok zaten.