AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
İç url ile çıkmaya çalışmayın. Seo stratejinizi rakipleriniz belirler her zaman. Bahsettiğiniz kelimede iç url ile değil ana domain ile çıkmanız neredeyse şart. Ayrıca ilk sayfada çıkmaya çalışıyorum cümlesi yanlış. İlk sayfaya çıkmaz başarı değil başarısızlıktır. Ya 1.sindir ya hala başaramamışsındır. Seo çalışmalarında bunu baz al her zaman. Hedefini küçük tutma.Bahsettiğin kelimede rekabet yok. Dolayısı ile 1. olman kolay olacaktır. Yapman gerekenler,
Öncelikle tag linklemesini kaldır ve düşünce kelimesine domain.com/tag/dusunce değilde direkt ana domaine linkle. Her yazıda sadece 1 linkleme yap. Ve düşünce kelimesini linklediğin yazı sayısı en az 50 olmalı. Sen yazılarını yaz, linkle. Her gün ekle bu yazıları. İndex aldıkça sıralaman devamlı yükselecektir merak etme.
Ek Olarak:
Siteniz güzel, disiplinli ve sade bir site. Yazılarınız ve şekli yerinde. Siteniz için şöyle bir durum var. Uzmanlık alanında yayın yapan bir site değil. Her telden çalıyor yani. Dolayısı ile yapmanız gereken ana domaininizi güçlendirmek olacak.
Ek Olarak:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Sitemap: http://www.ibolac.com/sitemap.xml.gz
Robots.txt dosyasınızda sitemap yolunu;
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Sitemap: http://www.ibolac.com/sitemap.xml
Bu şekilde değiştirin
Ek Olarak:
Yükseltmek derken kelimede mi yoksa her girdiğiniz içeriğin ilk sayfalarda çıkması mı.
Ek Olarak:
+1 butonunun yerini değiştir.
Sağ bloklardaki reklam alanlarının resimlerini farklı yap.
Öne çıkan görseli olan temalarda mutlaka resim kullan, yoksa default foto çıkar, ki, bunun sana zararını tahmin bile edemezsin. Mutlaka resim kullan.
Açtığın kategorilerin içini doldur.
Bilgi veren sitelere girdiğinden öncelikli sınavların yazım şekli, yazım hatası yapılıp yapılmadığı, bu bilgileri başka sitelerinde onaylayıp onaylamadığı (Yazılarına link vermeleri) gibi olacaktır. Mümkün olduğunca wiki tekniği kullan. Bir yazında geçen başka bir kelime hakkında bilgi varsa o url ye linkle. İç backlink çalışması hayati önemli siten için. Bilgilerin birbirine olan koordinesini yapabilirsen içeriklerinde otorite olmaya başlayacaksın.
Ek Olarak:
domain uzantınız .uzantı.tr ise çıkmak için başka, eğer sonunda tr yoksa başka yol izlemeniz gerekir. Önce bilmemiz gerekenler var,
1-domain uzantınız ne?
2-Site içeriği hangi dilde?
3-Birden fazla dil varsa karışık mı, yoksa /en - /us gibi ayrı bir dil versiyonu bölümünde mi?
4-Hostunuzun lokasyonu hangi ülke?
5-İngilizce aramada çıkarmak istediğiniz sonuç ana domain mi, alt sayfa yahut subdomain mi?
aslında iki şekilde de üstadım.