Unyesil
Ordum.net'te Yayıncı :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
İnternet Yayıncılığı
-
-
Ad Soyad
O** F**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
SEO çalışmalarına başladım. Bu nedenle sizlere de danışmak istedim. Google ve diğer arama motorlarında daha iyi sıralama elde etmek için uzun URL mi kısa URL mi seçilmeli.
Ben WordPress kullanıyorum. Şu anda URL düzenlemem kısa yani site.com/sayfa/0992 şeklinde... Bunu site.com/bunlar-da-ne-yapiyor gibi düzenlersem faydası ve zararı ne olur?
Bildirim ve AdMob özellikli Android uygulama sadece 50 TL! - Örnek Uygulama: "Ordum Mobil"
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
URL'de kelimelerin geçmesi SEO açısından büyük katkı sağlar.
3579
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
site.com/sayfaid/234 ile siteadi.com/sayfa.php?id=234 aynıdır. Sadece görünüş/estetik farkı.
Adreslerdeki Sef url demek sadece uzantıyı kaldırmak değil, anahtar kelimelerin ya da başlığın adres çubuğunda görüntülenmesidir.
siteadi.com/sayfa/bu-bir-test-mesajidir gerçek sef adres yapısıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / K
-
Meslek
Portalcı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence kısa ve hiyerarşik URL en mantıklı ve doğru olanı...
Bilginin Kaynaksız Olmadığı bilginform.com sitemize herkezi bekliyoruz. Kaliteyi gözlerinizle görün!
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Karakter sayısı olarak kısa URL elbette daha iyi. Ama Sonuçta p=?123 gibi bir URL'nin ne olduğunu anlamak zor değil mi? Bunun yerine merhaba-dunya.html olsa URL, belki biraz daha uzun olacak ama en azından Google bu URL'de yazan kelimeleride arama sonuçlarında dikkate alacak. Bu nedenle kalıcı bağlantı ayarlarınızı standart şekilde bırakmamalısınız.
3 kişi bu mesajı beğendi.
BiqBanq
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sayac sitelerini kullanıyorsanız farkına varmışsınızdır googleden gelen kişilerin gördügü kelimeler yazar öernek " php baslı yorum " tarzı parca parca işte burda googlenin yönlendirdigini görürsünüz ama bunun yerine p=?232 tarzı olur ise google sadece başlık ismine bakıyor ve googlede görünme şansınız düşüyor :) yani her zaman detaylısı daha iyi
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dijital Baskı Operatörü
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam ben siteismi.com/konu-ismi.html olarak kullanıyorum googlede üst sıralarda oluyorum sizin yaptığınız şekilde olanlara göre yada siteismi.com/konuismi şeklindede yapabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
imzamdaki sitemdeki sistemi tamamen ben kendim tek başıma kodlayıp özel yapılar kullandım ve gerçekten de url nin farkını bu zamana kadar hiç anlamamıştım. imzamdaki sitemde siteismi.org/konu-ismi.html ve siteismi.org/konu-ismi.html;ozelyapielementi gibi kodladım sef konusunda 10 numara bir sistem olduğu düşüncesindeyim önerrim..
1 kişi bu mesajı beğendi.
dursuntokgoz.com.tr | dursuntokgoz.net | vizyondakifilm.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
1. si p248? gibi urleler tercih edilmez bu zaten bilinen birşey.site.com/sayfa-adi ideal olan
2 sitende konuların site title| yazı başlığı şeklinde dizayn edilmiş bu da tam tersi olmalı.