lostyazilim
tr.link

Hosting Problemleri

6 Mesajlar 1.050 Okunma
lstbozum
tr.link

maxmajestic maxmajestic Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Gezi Yazarı, Veteriner Hekim,
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 75 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Günlük hiti 500-1000 arasında olan web sitemde hep fatal error problemleri yaşıyorum. CPU ve bellek CPanel'de çoğunlukla kırmızı.

Ayrılan bellek 524288 KB.
Disk Alanı 20 GB
Aylık Trafik 100 GB
Server Apache
İşletim Sistemi CloudLinux

Wordpress kullanıyorum. Site daha önce Hostgator'daydı ve orada diğer bir sitemle ortak kaynakları paylaşmama rağmen 1 defa bile bellek ve database sorunu yaşamamıştım. Şu an pluginlerin %70'ini kaldırdığım ve biraz kodlar üzerinde çalışmama rağmen sorunlar aynen devam ediyor

Ana sayfadaki tasarımı bile yeniden düzenledim, bilgiyi azalttım ve yine buna rağmen açılış hızı bazen 30 sn.yelere kadar çıkıyor. Hyper Cache kullanmama rağmen sonuçlar bunlar.

Siteyi şu an bulunduğu TR'deki hostingden Hostgatora taşıdığımda ne bellek sorunu oluyor ne de açılış hızında problem:

TR'deki hosting ile Hostgator arasındaki performans farkı:
http://gtmetrix.com/compare/AfUZi5FN/9qrIjeVB

http://wmaraci.com/site-analizi/yoldaolmak.com

Hostgator'da cache kullanmama rağmen 2-3 daha hızlı bir şekilde site açılıyor ve problemsiz.

Benim bildiğim bu bellek aldığım hitini kat ve kat fazlası için yeterli. Hosting elemanları sitemin fazla kaynak kullandığını söylüyor. Ücretli tema kullanıyorum. Kodlar mükemmel olmayabilir ama sorun nedir.

Pluginler içerisinde database sorgusu gerçekleşiren ne varsa kaldırdım. Kullanılmayan pluginleri kaldırdım... ‘wp-config.php’ içerisine define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M'); kodunu ekledim. Site hala problemli ve yavaş.

Sorun çözülmeyecekmiş gibi görünüyor ve siteyi Hostgatora geri taşımayı düşünüyorum.

Gerekirse plug-inlerin isimlerini de verebilirim, ancak sorunun onlardan kaynaklanmadığını düşünüyorum. Plug-in memeory kullanımına baktım, öyle sırıtan birşey yok.

Sizce sorun nedir?

wmaraci
reklam

emirhan emirhan www.ozkula.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek hosting
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1455
  • Beğeniler 60 / 263
  • Ticaret 39, (%100)
Her problemi sitede aramak yersiz olur

Site performansı cpu kullanımı sunucu özelliklerine ve performansına göre değişkenlik göterir

Örnek olarak i5 bir işlemcili vps den sağlanan hosting ile E5 işlemcili paylaşımsız sunucudan sağlanan hizmet aynı olmaz performans çok değişir.

Sitenizin bulunduğu sunucu baktığımda apache kullanıyor gözüküyor oysaki hostgator litespeed kullanmakta apache ile litespeed ile arasında dağlar kadar fark var bunlar daha detaylandırılabilir tabiki

Eğer sizin siteniz için yapılacak bir işlemi kalmadıysa firma değiştirme vaktiniz gelmiş demektir
maxmajestic

kişi bu mesajı beğendi.

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

emirhan adlı üyeden alıntı

Her problemi sitede aramak yersiz olur

Site performansı cpu kullanımı sunucu özelliklerine ve performansına göre değişkenlik göterir

Örnek olarak i5 bir işlemcili vps den sağlanan hosting ile E5 işlemcili paylaşımsız sunucudan sağlanan hizmet aynı olmaz performans çok değişir.

Sitenizin bulunduğu sunucu baktığımda apache kullanıyor gözüküyor oysaki hostgator litespeed kullanmakta apache ile litespeed ile arasında dağlar kadar fark var bunlar daha detaylandırılabilir tabiki

Eğer sizin siteniz için yapılacak bir işlemi kalmadıysa firma değiştirme vaktiniz gelmiş demektir

Hocam hizmet aldığımız resellerin bulunduğu makinenin özelliklerini servis sağlayıcımıza danışmadan öğrenebilme imkanımız varmıdır acaba.

emirhan emirhan www.ozkula.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek hosting
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 1455
  • Beğeniler 60 / 263
  • Ticaret 39, (%100)

melankolia adlı üyeden alıntı

Hocam hizmet aldığımız resellerin bulunduğu makinenin özelliklerini servis sağlayıcımıza danışmadan öğrenebilme imkanımız varmıdır acaba.

Sadece yer sağlayıcıya ulaşarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz

wmaraci
wmaraci

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

emirhan adlı üyeden alıntı

Sadece yer sağlayıcıya ulaşarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz

Teşekkürler hocam.

maxmajestic maxmajestic Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Gezi Yazarı, Veteriner Hekim,
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 75 / 6
  • Ticaret 0, (%0)

melankolia adlı üyeden alıntı

Bu konuda benim bilgim yok maalesef. Nasıl bulabilirim bunu? Eğer cPnael veya başkay yoldan öğrenebilieceksem söyleyebilirim sanırım. Ancak Cpanel yoluyla bişeyler bulamadım.

Architecture: x86_64
Operating system: linux

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al