AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
All in one seo gibi eklentileri kullanmayın. Bu eklentiler bir yazılım temeline dayanır. Yazılımlar sadece belirli planları uygular. Sizlerin web siteleri bir hurriyet.com.tr bir mynet değil, yazılımlardan uzak durun. Fakat asıl sebep bu değil siten için. Yeri geldiği için ayrıca bilmenizi istedim.Sitene gelince, öncelikle tebrik ederim. Seo işlemlerinde şüpheli bir hareket yapmadığın ve yükselişte olduğun için düşüş yaşamışsın. Yükseldi isem neden düşüyorum? sorusunun cevabını vereyim hemen,
film, daha doğrusu video siteleri algoritması, diğerlerine göre daha farklıdır. Çok güzel bir örnek olmuş oldu web siten. Anlamanız için basite indirgeyerek tanımlamaya çalışayım. Bir sitenin google gözündeki değerleri şöyle diyelim;
Acemi
Çömez
Kaliteli
Uzman
Buna göre senin siten kaliteli seviyesine geçmiş. Şimdi bunun nasıl olduğunu anlamaya çalışalım. Video siteleri birçok açıdan post yayınlayan web sitelerine göre farklılık gösterir. Çünkü, video içeriğinin ispatı kesin değildir. Yni google seni başkalarına referans olarak gösterecek ama bu videonun içinde ne olduğu ne mağlum? Bu sebeple yeni açılan video sitelerinin yayınladığı videoların başka altyapılardan alınması gerekir. Sebebi, sitenin yeni oluşundan dolayı yayınlanan video içeriğinin başlık ile gerçekten alakalı olup olmadığı bilinemeyeceğinden(yani yeni bir web sitesinin güvenilirliği sıfırdan başlar) eğer siz bu videoyu bir kaynaktan alırsanız başlık ile videonun samimi olduğunu ispatlamış olursunuz ve yeni bir web sitesi olarak videolarını sunucusunda barındırmış bir web sitesini kolayca geçersiniz. Belirli bir aşamadan sonra siteniz güven vermiş ise seviye atlarsınız otorite site olmaktan bahsediyorum. Bu seviyede ise tam tersi bir yayın stratejisine geçmeniz gerekir. Çünkü seviye atladığınız için rakip otoritelerden önde olmanız gerektiğinden videolarınız artık güvenilirdir, ve kaynaktan alanlara göre sunucu otorite sitelerde daha kaliteli demektir. Bakın burası çok önemli sakın karıştırmayın. Yeni açtığınız bir websitesi, henüz güvenilir olmadığından sunucudan video yayınladığında güvenilirlik derecesi düşük olduğundan dolayı doğal yükseliş sergilemez. Bu web sitelerinin kendini ispatlamış sitelerden bu videoları çekmeleri gerekir. Otorite olmuş siteler ise, kendi sunucusundan videoları yayınlaması gerekir. Hit düşüş sebebi bir cezadan dolayı değil, tam aksine ödülden dolayıdır. Seviye atladığınızda sunucudaki videoları tarayan google, bulamadığında yahut az bulduğunda bulduğu kadarının aramalarda gösterir. Dolayısı ile ilk seviye çıkış olduğundan dolayı hazırlıksız yakalanmışsınızdır ve tüm videolar genellikle başka yerden çekilmiştir. Dolayısı ile birden hitiniz düşer. Yapmanız gereken öncelikle seo işlemlerini aksatmayın. Çünkü rakiplerinizde her gün bu işlemi gerçekleştiriyor. Sonrasında video host alıp mümkün olduğunca videoları o hostta tutun. Maddi olanağınız el vermiyor ise, en çok hit alan videoları hosta atın. tekrar tebrikler
Ek Olarak:
Sitenin google veritabanında olup olmaması, yahut yayında olup olmaması önemli değil. Her url kendinden sorumludur. Örnek verelim. a.com sitesine backlink verdiniz ve site kapandı. O halde ne olması gerekiyor?
Hiçbirşey. Sitenin url si veya kapanan domain bir süre sonra arama indexlerinden çıkarılır. Fakat bu banlandı anlamına gelmez. Çünkü hala bir pr değerine sahiptir. İndex başka bir olay. İndex, google arama sonuçlarında göstereceği sonuçların bir veri tabanında kayıt altına alınmasıdır. pr 10 bir domainin göstereceği bir sonuç yok ise indexten çıkarılır. Bu bir ceza değil, arama motorlarının doğal bir kanunudur. Dolayısı ile, olmayan bir domain için backlink alabilirsiniz. Nereye alınacağı konusunda domaine alınacak bu backlinkler. Peki iç url lere alınabilir mi? Ben yıllardır tüm müşterilerime domain üzerinden aldım. İç url den almadım, bu yüzden mantık aynı ama sonucu ne olur bu konuyu test etmedim ihtiyaç olmadığından dolayı. Ters tepme ihtimali var mı derseniz bana kalırsa yok. Ama test etmediğimden dolayı bu bilgi kesin değil. Hemen bu gün bir domain alıp bunu test edeceğim. Fakat bir iki aydan önce kesin sonucu yine bilemeyiz, etkilerini her adımda gözlemlememiz gerekecektir.
Site yayına girdikten sonra sizin url nize değer atanıyor sadece. Yeniden indexlemesine gerek yok. Domaini açtığınız gibi pr değeri atanmış oluyor. Beklemeniz gerekmiyor kısaca.
Ana domaine basacaksınız. Kırık linklerin link veriliş tarihinden itibaren kapanması sorun yaratırken veriliş tarihi itibari ile zaten yayında olmadığından herhangi bir sorun teşkil etmiyor. (2008'den beri) Fakat backlink alıp, indexlenip, bu tarihten sonra site kapanırsa o zaman etkisi oluyor. Siz domaini yayına sokmadan önce alırsanız herhangi bir sıkıntı olmayacak.
Ek Olarak:
Sitenin google veritabanında olup olmaması, yahut yayında olup olmaması önemli değil. Her url kendinden sorumludur. Örnek verelim. a.com sitesine backlink verdiniz ve site kapandı. O halde ne olması gerekiyor?
Hiçbirşey. Sitenin url si veya kapanan domain bir süre sonra arama indexlerinden çıkarılır. Fakat bu banlandı anlamına gelmez. Çünkü hala bir pr değerine sahiptir. İndex başka bir olay. İndex, google arama sonuçlarında göstereceği sonuçların bir veri tabanında kayıt altına alınmasıdır. pr 10 bir domainin göstereceği bir sonuç yok ise indexten çıkarılır. Bu bir ceza değil, arama motorlarının doğal bir kanunudur. Dolayısı ile, olmayan bir domain için backlink alabilirsiniz. Nereye alınacağı konusunda domaine alınacak bu backlinkler. Peki iç url lere alınabilir mi? Ben yıllardır tüm müşterilerime domain üzerinden aldım. İç url den almadım, bu yüzden mantık aynı ama sonucu ne olur bu konuyu test etmedim ihtiyaç olmadığından dolayı. Ters tepme ihtimali var mı derseniz bana kalırsa yok. Ama test etmediğimden dolayı bu bilgi kesin değil. Hemen bu gün bir domain alıp bunu test edeceğim. Fakat bir iki aydan önce kesin sonucu yine bilemeyiz, etkilerini her adımda gözlemlememiz gerekecektir.
Site yayına girdikten sonra sizin url nize değer atanıyor sadece. Yeniden indexlemesine gerek yok. Domaini açtığınız gibi pr değeri atanmış oluyor. Beklemeniz gerekmiyor kısaca.
Ana domaine basacaksınız. Kırık linklerin link veriliş tarihinden itibaren kapanması sorun yaratırken veriliş tarihi itibari ile zaten yayında olmadığından herhangi bir sorun teşkil etmiyor. (2008'den beri) Fakat backlink alıp, indexlenip, bu tarihten sonra site kapanırsa o zaman etkisi oluyor. Siz domaini yayına sokmadan önce alırsanız herhangi bir sıkıntı olmayacak.
Ek Olarak:
Öncelikle, her iki tasarımda Türkiye'ye ait bunu bil. Sonrasında, bir siten var, bir de subdomainin var. İki farklı sitedir bu. Bu iki farklı siteyi aynı hostta olmasına rağmen, birisini türkiye aramalarında diğerini ingilizce aramalarda 1. yapmak istiyorsun. Bu istediğin şey, şu anki seoculara göre olmaz. Olur diyen varsa 24 saat bekleyeceğim cevabı kendileri verebilirler. Çıkmaz ise, senin siteni aynı hostta her iki tasarımı her iki farklı ülkede nasıl birinci yapabiliriz adım adım yapacağız. Bu konu çok önemli bir konu seo dalında. Bu yüzden ahkam kesecekler varsa ben açıklamadan kessinler diye 24 saat tanıdım. Yuhalayan arkadaşlar, biraz ellerini taşın altına koysunlar bilgi versinler bizi yuhalamadan önce.
Ek Olarak:
Madde sıralamaları ile ticari olduğunuzu anlamış google kısaca. Ticari firmalardan beklenen özelliklerin sitenizde olmaması belli bir seviyeden sonra önem kaybetmiş. Yapmanız gereken bazı şeyler var, ssl sertifiksı, kullanıcı sözleşmesi gibi bazı detayları bünyenize katmanız gerekiyor.
ssl sanırım 9 dolar yani 15 tl felan. Diğer konu için sitenizin "footer" alanına "kullanıcı sözleşmesi" adı ile bir link yerleştirin. Bu isim mutlaka "kullanıcı sözleşmesi" olmalı. Bu sayfaya da kullanıcı sözleşmesi metnini yazarsınız. Direkt metnin bir önemi yok, önemli olan linkin bu isimle olup olmadığı. Belli bir aşamadan sonra google sizi tanıyor. Bu aşamadan sonra sizde gerekli özelliklerin olup olmadığına bakıyor. Sadece hit düşüşü yine iyi. Toparlamak kolay. Sırf bu yüzden google bir çok ticari web sitesini liste dışı bırakarak indexlerini kaldırabiliyor. O yüzden bu işlemleri kısa zamanda yaparsanız yararınıza olacaktır.
Öncelikle teşekkürler fakat , Benim sitem E-Ticaret sitesi değil.Bu tip sertifika ve sözleşmeler yinede gerekiyormu ? Çünkü bu sitede sadece ürün tanıtımı yapıyorum