Merhaba değerli wmaracı üyeleri. Yaklaşık 1,5 yıldır merak edip öğrenmeye çalıştığım bu web dünyasında kafam allak bullak olmuş durumda. Benim ilgi alanım; idare edecek diyebileceğimiz bir aranma hacmine sahip, rekabeti olmayan veya az olan anahtar kelimelere uygun wordpress web sitesi kurmak ve büyütmeye çalışmak. Bu arada adsense kullanarak hiç olmazsa host, domain v.s masraflarımıda karşılamak.
Bu süre zarfında hatırı sayılır bilgilerde öğrendiğimi düşünüyorum fakat ne kadar çok bilgi öğrendiysem o kadar çok tembelleşmeye başladım ve sitemi geliştirmek için elim bir şey yapmaya varmıyor artık.
Netice olarak bunun plansızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum ve profesyonel bir iş planına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda taslak olarak aşağıdaki gibi bir plan oluşturmaya başladım. Webmasterlık konusunda tecrübeli arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.Amacım haftanın hangi günlerinde ne yapacağımı planlamak ve ona sadık kalmak. Sizlerdende ne tip işler, hangi aşamada planlanırsa iyi olur v.b gibi fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,
örnek plan:
***P.tesi: 2 adet makale hazırla.Google anahtar kelime aracı yardımıyla makaleler için anahtar kelime, etiketler belirle.Makleler için seo eklentisinde kullanılmak üzere uygun başlık ve açıklama belirle.Makaleleri Salı ve Cuma yayınlanacak şekilde otomatik olarak zamanla.
***Salı: Salı günü yayınlanan makale için sosyal imleme yap. İmleme yapılacak sitelerin listesi belirlenecek.Bu makale için ve anasayfamız için en az 3 adet ( veya belirlenecek adet kadar )backlink almak.( Nasıl yapılacağı madde madde yazılacak.)
***Çarşamba: Anahtar kelimelerimizin analizi. Düşüşte olanları tespit edip gereken tedbiri almak. Sıralamasını yükseltmek istediklerimiz için çalışma yapmak.Analystic yardımı ile başka anahtar kelimeleri keşfetmek ( sitemize hangi anahtar kelimeler ile gelindiğine bakarak )ve bunların gelişimi için optimizasyon çalışması yapmak.
***Perşembe: Rakip site analizi yapmak. Rakiplerin yeniliklerinden faydalı olanları değerlendirmek. Rakip site backlinklerini bulup bizde alabiliyorsak almak.
***Cuma: Cuma günü yayınlanacak makale için Salı günü yapılan işlemlerin aynısı yapılacak
***C.tesi ve Pazar: Tatil.