lostyazilim

web site yönetimi iş planı

9 Mesajlar 1.611 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ms54 ms54 Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 25
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba değerli wmaracı üyeleri. Yaklaşık 1,5 yıldır merak edip öğrenmeye çalıştığım bu web dünyasında kafam allak bullak olmuş durumda. Benim ilgi alanım; idare edecek diyebileceğimiz bir aranma hacmine sahip, rekabeti olmayan veya az olan anahtar kelimelere uygun wordpress web sitesi kurmak ve büyütmeye çalışmak. Bu arada adsense kullanarak hiç olmazsa host, domain v.s masraflarımıda karşılamak.

Bu süre zarfında hatırı sayılır bilgilerde öğrendiğimi düşünüyorum fakat ne kadar çok bilgi öğrendiysem o kadar çok tembelleşmeye başladım ve sitemi geliştirmek için elim bir şey yapmaya varmıyor artık.

Netice olarak bunun plansızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum ve profesyonel bir iş planına ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda taslak olarak aşağıdaki gibi bir plan oluşturmaya başladım. Webmasterlık konusunda tecrübeli arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.Amacım haftanın hangi günlerinde ne yapacağımı planlamak ve ona sadık kalmak. Sizlerdende ne tip işler, hangi aşamada planlanırsa iyi olur v.b gibi fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,

örnek plan:

***P.tesi: 2 adet makale hazırla.Google anahtar kelime aracı yardımıyla makaleler için anahtar kelime, etiketler belirle.Makleler için seo eklentisinde kullanılmak üzere uygun başlık ve açıklama belirle.Makaleleri Salı ve Cuma yayınlanacak şekilde otomatik olarak zamanla.

***Salı: Salı günü yayınlanan makale için sosyal imleme yap. İmleme yapılacak sitelerin listesi belirlenecek.Bu makale için ve anasayfamız için en az 3 adet ( veya belirlenecek adet kadar )backlink almak.( Nasıl yapılacağı madde madde yazılacak.)

***Çarşamba: Anahtar kelimelerimizin analizi. Düşüşte olanları tespit edip gereken tedbiri almak. Sıralamasını yükseltmek istediklerimiz için çalışma yapmak.Analystic yardımı ile başka anahtar kelimeleri keşfetmek ( sitemize hangi anahtar kelimeler ile gelindiğine bakarak )ve bunların gelişimi için optimizasyon çalışması yapmak.

***Perşembe: Rakip site analizi yapmak. Rakiplerin yeniliklerinden faydalı olanları değerlendirmek. Rakip site backlinklerini bulup bizde alabiliyorsak almak.

***Cuma: Cuma günü yayınlanacak makale için Salı günü yapılan işlemlerin aynısı yapılacak

***C.tesi ve Pazar: Tatil.
hopdi Bilginform

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Bir zamanlar ders programı hazırlardık onun gibi olmuş. Bu kadar katı kurallara gerek yok. Ayrıca imlemeyle filan uğraşma facebook ve twitter hesaplarına bağla onlara göndermen yeterli.

Anahtar kelime filan analizi zaman kaybından başka bir şey değil. Arama hacmi bir milyon olan bir sözcüğü etiketlerine eklemek sana hiçbir şey kazandırmaz.

Almina Almina WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / K
  • Meslek Genel olarak makaleci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1072
  • Beğeniler 111 / 212
  • Ticaret 2, (%100)
Bir siteye haftada iki konu eklemek, her ne kadar çalışma yapılsa da çok az, ayrıca Kültürelbellek arkadaşımızın da belirtmiş olduğu gibi o kadar çalışmaya gerek yok, onların yerine farklı şeyler yapabilirsiniz, Hiç backlinki bulunmayan sitelerin PR'lerinin güncelleme sonrasında 3'lere yükseldiğini düşünürsek, Facebook haricinde hiç bir çalışma yapmadığımı belirtmek isterim...
Tembelleşmekten söz etmişsiniz, bu kadar sistemli bir çalışma sizi daha çok tembelleştirecektir.
Farklı düşüncelerim var, kendi düşüncelerimi benimsetmek amacıyla yazmıyorum ama,
Rekabeti bol olan sitelere yönelmek, size daha fazla kazandırabilir, alanınızda başarılı olduğunuzda.
Gün içerisinde 20 konu ekleyen insanlar varken, haftada iki konuyla, açıkçası pek birşey elde edemezsiniz.
Amacım planınızı eleştirmek değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın, fikir istediğiniz için düşüncemi sizinkiyle karşılaştırdım sadece...

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Bu yöntemi yapacağım sayenizde teşekkürler.

wmaraci
wmaraci

Ugurcan Ugurcan , Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad U** K**
  • Mesajlar 938
  • Beğeniler 13 / 213
  • Ticaret 4, (%100)
Plan yapmadan akışına bırakmak daha güzel oluyor. :p

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Plan yapmak her zaman için iyidir fakat bu şekilde plan yapılmaz. Sistemli davranmak gerekir. Mesela siteye içerik eklerken bir gün 10 içerik sonra bir hafta içerik eklemeyip 3 içerik eklerseniz olmaz. Düzenli olarak hergün iki içerik eklemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca içerik eklerken rastgele değil de başlıkların seçimi ve yazı içinde düzene çok dikkat etmek gerekiyor. Birçok arkadaşımız sitesine nasıl yazı ekleyeceğini bile bilmiyor.

ms54 ms54 Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 25
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Yorum yazan, fikir beyan eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Elbette içerik sayısının daha fazla olması en güzeli . Haftada 2 adet sadece bir örnekti. Ancak basitte olsa profesyonelcede olsa bir plan konusunda kararlıyım. Yoksa onumu yapayım bunumu yapayım derken hiçbirşey yapmadan kalıyorum. Tekrar teşekkürler.

10679 10679 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 03.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 124 / 125
  • Ticaret 7, (%100)
Aslında burada çok güzel bir mesaj var çok işte aslın da bir çözüm değil ve belli bir müddet sonra bıtkınlık verebilmekte.

Güzel bir disiplin hem daha verimli olacak hemde sıkmayacaktır. Bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Bilginform Bilginform WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / K
  • Meslek Portalcı
  • Mesajlar 408
  • Beğeniler 56 / 49
  • Ticaret 1, (%100)
Gerçekten güzel bir iş planı olmuş ama ilk başlarda harfiyen uyulurken sonra vazgeçiyoruz...

Bilginin Kaynaksız Olmadığı bilginform.com sitemize herkezi bekliyoruz. Kaliteyi gözlerinizle görün!
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al