Benim 1-2 Sorum var sizce domainin uzun olması ve domain uzantısının .in .biz gibi olması seo açısından olumsuz etkilenirmi? Ancak domain tam aranan keyword kelimedir.
Domainin uzun olması : Ekibin varsa, reklam gücün varsa, maskotun ve domain adının bir esprisi varsa, (örneğin. derdinisoyledermanolayim.com) sorun yaratmaz.
Ama ilgili olman gerekiyor. Üstteki maddeler yok ise, kısa almaya bak.
Domain uzantısı : Yayın politikana göre değişir. Yurtdışı odaklı isen uzantı farkeder. .tr uzantılı domain almamalısın. Hayır sadece Türkiye diyorsan, .tr uzantılı almalısın. Bu değil, bu hiç değil daha başka birşey istiyorum deyip, hem Türkiye hem yurtdışı yardırsın gitsin diyorsan, .com, .net gibi evrensel uzantılar almalısın.
Seo açısından etkisi: Yukarıda anlattıklarım konusunda etkisi olur. .com.tr alıp ingiltereyi hedeflersen. Aranan hedef kelime domain ile bire bir uyuşuyor ise, bu ayrıca yarar sağlar sana. Almanda fayda olur.
Ek Olarak:
kulturelbellek adlı üyeden alıntı
Arada olur böyle şeyler yine konumuza dönelim.Bir sitem var yazdığım her yazı indexleniyor ama arama sonuçlarında çıkmıyor? Hiç çıkmıyor :) Yıllarca beklesem de çıkmayacak gibi. Bu sorunu yaşayan kişiler de olmuş internette araştırdım bir çözüm bulamadım. Sitede hiçbir seo çalışması da yapılmadı. Kendi halinde ilerleyen bir siteydi. Birden böyle bir sorun oldu. Ben de çok kızdım. Siteyi kapatacam :)
Yani diyorsunki, altın kapılarımız kan oldu tay fuuunnn:)
Elidor sitelerden bahsediyorsun sanırım. Bunun birçok sebebi olabilir, çoğu kişi bir web sitesi açar, ama sanki hiç el değmemiş gibi yıllarca ilk günkü tazeliğini korur.
Web sitelerinizde seo çalışması zorunlu değildir, google her durumda sizi indexler, seonun asıl amacı, istenilen kelimelerle o domaini google gözünde ilişkilendirmek. Yani seo çalışması yapmadınız ve böyle oldu demek yanlış olur. Fakat sitenin adresini bana iletebilirseniz, sorunun ne olduğunu ve o sitenin nasıl google ile kanka olabileceğini net olarak söyleyebilirim. Kapatmanıza gerek yok, alırken iyiydi aşkınız buraya kadar mı?:) Adresi atarsanız site için bir yol haritası çizeriz beraber.