Ekibiniz yok ise, acentalarla anlaşmak, otel rezervasyonu alabilmek içinde otellerle tek tek anlaşmak zorundasınız.
Diyelimki anlaştınız. Sitenizin masaüstü bir programı olmak zorunda. Bu programı ya siz kodlayacaksınız, yada hazırdaki firmalardan alacaksınız. Almaya kalktığınızı var sayarsak, yıllık 5 bin dolar civarında bir lisans bedeli var. Elbette aldıktan sonra bu yazılımı sitenize entegre etmeniz gerekecek, apileri bağlamak bazen bir i.t. ekibi ile bile bazen haftalar alabiliyor.
Diyelimki bunu da yaptınız. Ama hala bir problem daha var. Satış yapabilmeniz için Türsab üyesi olmalısınız. Yani acenta. Olmak için sanırım 30 bin tl lik bir para ödemelisiniz.

Yani, paranızın olması da yeterli değil, ayrıca yazılım ekibine ihtiyacınız var, müteri hizmetleri departmanına ihtiyaç var. Birçok gereksinim olacak.

Fakat tüm bunları bedavaya getirmenin bir yolu da var. Siteni açarsın, içeriklerini girersin. Bu aşamadan sonra expe3dia yada booking.com gibi tek merkezli satış otaklığı yapan bir firmayla anlaşırsın ve onlar sana bir link verir. O linki sitene yerleştirirsin ve her ziyaretçin sayfana geldikten sonra eğer satın almak isterse rezervasyon linkine tıklar. Her rezervasyondan hesabına para aktarılır. Tek başına bile rahatça altından kalkabilirsin. Siten belli bir seo başarısı elde ettiğinde sen elini bile kıpırdatmadan oturduğun yerde para kazanırsın. Çünkü tüm işlemleri zaten bu firmalar hallediyor.

Nasıl başlayabilirim dersen o sitelerden istediğin birine domain adresini yazıp iş ortaklığı yapmak istiyorum diyerek bir mail at. Onlar sana bir üyelik ve bir link gönderecekler ve ne yapman gerektiğini sana anlatacaklar. Birçok firmaya destek veriyorum tatil sektöründe. Ve doğru yoldasın diyebilirim. En tatlı kazanç turizm sektöründe, ama çok fazla içerik girmen gerektiğini unutma. İletişim konusunda ingilizcen yoksa oradaki arkadaşlarımızla iletişime geçebilirim senin için.