Seo odaklı domainler ve domain nasıl olmalı diye onlarca başlık makale okudum bir çoğu bir birinden etkilenmiş kopya yazılar şimdi öncelikle ileriye dönük bir domainle yani akılda kalıcı marka olmaya müsait bir domaine harcanan emek çok fazla peki zaten hali hazırda markalaştırmak istediğimiz bir domainimiz ve üzerine kurulu bir e-ticaret sitemiz varsa ancak bunun yanında arama trendi yüksek kelime veya kelimeleri hedefleyen hızlı geri dönüş alıcağımız ek gelir kaynağı görevini görücek bir domain arıyosak ?
Benim bu noktada fikrinizi almak istediğim şey şu misal 2 kelimemiz olsun 1 seker 2 çay ikisininde kendi basına arama trendi 450.000 olsun ( yanlız konuyu dağılmadan sunuda unutmayalım kisi sadece cay seker satmıyacak püsküvit olucak deterjanda ) simdi domain ismi olarak çay ve şeker in dolu olduğunu düşünelim bunlardan bişey üretmeliyiz. Şimdi bu noktada farklı görüşler var hedeflenen kelime domainde bir tane olsun ve devamı ne kadar kısa olursa okadar başarılı olur diyen var yani ( sekers.com ) bir diğer görüş (cayseker.com) bunu savunanlarda ilk yazılan kelimenin daha sanslı olduğunu ama diğerininde etkileniceğini soyluyorlar.
Bu noktada ikinci tezi savunanlar haklıysa 900 bin arama trendine domain ismi sebebiyle göz kırpılıyor demektir. Burda şunun iyi açıklanması lazım cayseker.com yapılıdıgında sekere goz kırpıcaz diye cay kelimesinin sansını azaltmış oluyormuyuz bu çok muallak bir konu bunun tam ve doğru cevabını nasıl alırız bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz iyi günler