NovaCep adlı üyeden alıntı

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim Ahmet Bey, sitem çoğu kelimede ilk sayfadadır.Benim yapmak istediğim kaliteli backlinkler alarak Pr değerimi yükseltmek ve kalıcı backlink sağlamaktır.


Anlıyorum. Fakat biraz açıklama yapmam gerekecek. Şimdi pr değerini yükseltmek hedef! Peki hedefteki amaç tam olarak ne? Kelimelerde yükselmek mi? Ego tatmini mi? Siteyi belli bir aşamaya gelince satmak mı? Otorite olmak mı? Yani pr değeri kelimede yükselmek için yetmez eğer amaç bu ise. Ben emek veriyorum uğraşıyorum, bununda karşılığını görmek hissetmek istiyorum diyorsanız, iki yolla pr yükseltebilirsiniz.

1-Backlink
2-Kalite

Backlink : Bu maddi olanaklar ister. 3 aylık backlink size ilk güncellemede pr değeri atarken, 3 ay bitiminde linkler kaldırıldığında sonraki güncellemede 0 a da düşebilirsiniz. Yani geçici bir durumdur. Ama bazı yöntemler kullanarak ücret ödemeden de buna erişebilirsiniz. Örneğin, tr wikiye çok sağlam ansiklopedik dille yazılmış bir konu ekleyin. Dış bağlantılara sitenizi ve otorite olmuş 2 siteyide ekleyin. (Neden iki dedim? 1-1 olduğunda sizin sitenizi silebiliyorlar tecbürem hep bu yönde oldu. Ama 3 seçenek verince daha avantajlı oluyorsunuz ve kaldırmama şansı daha yüksek) Bu sayede sağlam backlink alırsınız. Ama yazım diline ve anlattığınız konuda gerçekten detaylı bilgi vermeye dikkat etmelisiniz.

diğer bir yöntem ise sitenizle ilgili arama yapın edu.tr diye google arama motorunda. Bazı üniversiteler dış link verir. Örneğin uluslararası ilişkileri olan bir üniversite vize sitelerine link verebilir. Bu üniversiteleri bulun ve mail atın. Çok iyi bir dille, kullanıcıların daha fazla seçeneğe sahip olması için ve sizi de takip ettiğim bir site olarak falanca siteyi de şu url ye eklerseniz çok sevinirim deyin. O maillere bakanlar çoğunlukla 30 yaş altı üniversite öğrencileri olduğundan %40 gibi bir tamam cevabı geliyor. Bunun yararı iki şekilde size yansır.

1-Üniversitenin verdiği için güven sabittir
2-Pr değerleri o url lerin ortala en az zaten 5 tir.

Bu gün pr 5 bir sitede linkinizi ömür boyu tutmak için maddi olanaklara sahip olmanız gerekir ki doğaldır. Pr 5 bir site sahibi 10 TL ye size neden link versin, o da haklıdır bi şekilde.

Diğer bir yöntem, pr si yüksek sayfalardaki postlara yorum yapmaktır. Dofollow olduğu için yararı yok diyenlere sakın aldırmayın. dofollow nofollow google bubi tuzağıdır. Google bilir ki pr 5 değerinde bir url ye yorum attığınızda bu link orda hala duruyor ve onaylanmışsa, yani kalitesini ispatlamış bir site size onay vermişse, bu site kötü içeriğe sahip değildir, ki, bu da bir referanstır.

Diğer bir yöntem, sayısal değer atamaktır. Aynı başlıkta yazılar girin. Örneğin;

kulturelbellek :)

Siz bu içeriği aynı başlıkta ama farklı içerikte gireceksiniz. yani;

ilk başlık : kulturelbellek
ikinci başlık : kulturelbellek 1
üçüncü başlık : kulturelbellek 2

3-4-5-6...

Bu sayede konuyu detaylandırmış olursunuz ki, google bunu ister, yani her yönüyle o konuyu anlatmanızı. Bu yüzden doğru makale yazımında hem olumlu hem olumsuz ön eki kullanın ve muhakkak her makalede soru işareti kullanın diye tavsiyede bulunuruz.

Bir url nin pr değeri sadece backlinkleriyle belirlenmez. Öyle olsa idi, backlink sayısıo 3000 olan bir url nin pr değerinin 0 olması buna tezat olurdu. Görünen 0, ama aslında google onu saymamış. Kısacası backlinklerinizi nitelikli url lerden almanız gerekiyor. Buna göre;

10 pr 3 siteden backlink alsanız, atanacak pr değeriniz pr 2 olacaktır.
Kaliteli içerik girip güncel olup iç linkleme yapsanız, atanacak pr değeriniz pr 3 olacaktır. Eğer makale yazım tarzınız yazım hatasız ve resim(Etiketli) ile süslü ve bir disiplin dahilinde ise pr 4 bile olabilirsiniz, ki, bazıları 0 dan 4 e backlink almadan da çıkmıştır. Sabittir.

Backlink almak yorucu bir işlem. Tekrarlanması gereken bir işlem. İlgi ister devamlılık ister. Dolayısı ile eğer zamanınız varsa içeriğe önem verin. Yok hafta bir bazen yazı atıyorum ben bile girmiyorum çoğu zaman diyorsanız elbette backlink almanız gerekiyor.

ip ucu: teknoloji ile ilgili üniversiteleri inceleyin. Wikide teknolojiye uygun makale yazın, teknolojinin gelişimi başlığı örneğin ve konuyu anlatın, sonra telefonlara değinin ve tam orada sitenizdeki makale ile örnekleyin gibi.

Ayrıca reklam yerleşimin yanlış. Adsense de bu şekilde para kazanamazsın yahut az kazanırsın. Sitenin genel konusu tıklama baına maliyet yüksek kelimeler içeriyor. Forumda bir arkadaşımız bu konuda ücretsiz bilgi veriyoyor. O arkadaşa sorarsan doğru yerleşimi sana anlatacaktır. Sonuç alamazsan o zaman ben açıklamaya çalışırım. (önce işi o konuda uzmana sorun anlamında geri adım attım yanlış anlaşılmasın)