AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Paravan blog açılır, paravan siteler uzun vade içindir. Önce o sitenin bir yere gelmsi gerekirki, zaten aynı emeği sitenize verseniz daha yararlı olur. Aynı resellerde olmasa daha iyi olur, fakat aynı resellerde diye etkisi olmaz denemez. İllaki paravan site diyorsanız .us uzantılı domain alınız. Farketmez derseniz blog açın blogger üzerinden. En azından bir siteye vereceğiniz emekten daha az emek kullanabilirsiniz.

Paravan konusunda normalde site yok. Paravan, yani asıl domaini destekleyendir. Bunlar blog ve sosyal medyadır. Örneğin bir facebook sayfası açarsınız site için. Bu sayfaya bir pr değeri atanır.Bunun üzerinden linklerle güç verirsiniz. Ama site açmak uzun vade bir iştir bunu unutmayın. Aynı resellerde olması size zarar vermez yada boşa çıkarmaz. Fakat eğer o site sadece ana siteyi güçlendirme amacı taşıyor ise, ve başka amacı yoksa site açmayın. blog açın. Sosyal medya açın facebook twitter gibi. Onların yararı daha fazla olacaktır. Bir siteyi bir yere getirmek ay sürer. Paravan stratejisi ekiple uygulanır. Tek başına isen zor olur seni yorar ve bir çok kez umudunu kırar. Bu yüzden sosyal medya ve blog aç. Daha hızlı sonuç alacaksındır.


Teşekkürler üstad. :) Bır paravan blog stratejım halı hazırda var , yenı acacagım blogda subdomain uzerıne calısmak ıstıyorum wpnın seo uyumlulugu ve plugınlerı yarı otomatık olması benı kendısıne cekıyor aslına bakarsanız..