emirhan adlı üyeden alıntı
Full managed ( 3 parti yazılımları kuran ) bir yer sağlayıcı bulduktan sonra fazla bilgiye de gerek yok
Siz yine normal hosting gibi kullanıyorsunuz
Hositng sunucularında binlerce site barınırken sanal sunucu bir sunucu üzerinde ufak sunucular oluşturularak bölünmekte
Bir sanal sunucuda sizin sanal sunucuda zaten sizin siteniz barınacağı için %100 kullanım yapma hakkına sahipsiniz
Soru ve sorularınızı pm olarak ulaştırabilirsiniz soru cevap şeklinde gitmesin konu
Arkadaşlar, 512 MB VDS aldım.
4 5K civarında hiti olan bir sitemi yönlendirdim sadece, içerisine başka site eklemedim.
Dün saat 15:00 sonrasında yönlendirdim.
Gece 23:00'da site kapalıydı.
%100 RAM kullanımından sistemin kilitlendiğini öğrendim.
Emirhan bey özellikle siz bu konuda bilgilisiniz size sormak isterim:
site optimizasyonu, eklentiler ve tema ile kaynaklı bir problem olabileceği, aksi halde 5k hitli bir sitenin böyle bir sorun ile karşılaşmasının mümkün olmadığı belirtildi.
Ne önerirsiniz? 512 MB çok mu düşük RAM?
Bir arkadaşımda 768 MB RAM'li VPS vardı, 40'tan fazla site barındırıyordu VPS'inde, ben de buna güvenerek 512 MB RAM'i küçük olarak düşünmemiştim ama, siteyi geri eski serverine yönlendirmek durumunda kaldım, hatta DNS'ler hala oturmadı.
Yönlendirme tam tamamlanmadığı halde kilitlenen bir VDS yönlenmeler tamamlanınca ne olur düşüncesi, hemen eski yere gitmeme neden oldu açıkçası...