Hemen her gün Google adsense kullanmak için başvuranların bir kısmı reddediliyor. Bunun yanı sıra tam ödemelerini alacak iken adsense den banlanan yayıncıların sayısı da az değil. Elbetteki tüm reddedilme ve banlanmaların Google için geçerli bir sebebi vardır. Ama maalesef bir çoğumuz ne yapsak durumu düzeltemiyoruz. Bu sebeple ben kendi adıma hemen her gün araştırma yaparak, Adsense sistemine alternatif olabilecek yeni reklam şirketleri bulmaya çalışıyorum. Bulduğum sitelerden birisi olan Ylixx Mediadan bugüne kadar 43.61$ ödeme aldım. Ylixx Media ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlar Websiteniz ile reklam yayınlayarak para kazanın! başlıklı yazımı okuyabilirler.

Ylixx Media ile çalışmaya devam ediyorum. Fakat PPC konusunda araştırmalarım da devam ediyor. Bulduğum tüm alternatifleri de web site sahibi arkadaşlarla paylaşmaya devam edeceğim. Sonuçta birinin bunu yapması gerek diye düşünüyorum. Aşağıda tanıtımını yaptığım sitelerin ara yüzlerinin ingilizce olduğunu baştan belirtmek istiyorum. Yabancı dil konusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar kolaylıkla kullanabilirler. Bu sitelerden her hangi biri Adsense in rakibi olabilir mi, tartışılır. Ama ben kısaca tanıtımlarını yapıyorum, deneyip denememesi size kalmış. İlgili site adresini tıkladığınızda, karşınıza direkt olarak yayıcı (publishers) kayıt sayfası açılıyor, bu sayfada direkt olarak kaydınızı yapabilirsiniz. Bu arada, PPC; Pay Per Click cümlesinin kısaltması ve dilimize Tıklama Başına Ödeme şeklinde çevrilebilir.

PPC Reklam Sistemi Olan Web Siteler

AdBrite; Adsense için en iyi ve güçlü alternatif site olarak biliniyor. Aylık 150 milyonu Amerka Birleşik Devletleri'nden olmak üzere toplam 300 milyonluk kullanıcı kitlesine ulaşan bir reklam şirketi. Ödemelerini posta adresine çek göndererek ayda bir kez ve her ayın başında yapıyorlar. Minimum ödeme miktarları 100$.

Admanage; Bir diğer güvenilir reklam şirketi olarak biliniyor. Reklam sistemlerine web siteleri kabul etme konusunda tabiri caizse ince eleyip sık dokuyorlar. Özellikle problem olduğundaki yardım taleplerinde çok hassaslar ve gerektiğinde sizi direkt olarak telefondan arayarak iletişime geçiyorlar. Ödeme yöntemleri arasında banka transferi ve ePassporte sistemi var. Banka havalesi için minimum ödeme tutarları 1000$ ve ePassporte ödemeleri için minimum ödeme tutarları 500$.

BidVertiser; Daha çok text-ads şeklinde reklam barındıran bir diğer alternatif site. Ödeme yöntemleri arasında Paypal ve çek sistemi mevcut. Paypal ödeme yöntemini tercih ederseniz, hesabınızda her 10$ biriktiğinde otomatik olarak ödemenizi gönderirken, çek usulü ödemeyi seçerseniz, bakiyeniz 100$ a ulaştığında ve her ayın başında ödemenizi posta adresinize gönderiyor.

Chitika; Daha çok Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı trafiğiniz varsa tercih edilebilecek bir reklam şirketi. Global olarak da tıklama değerleri ülkeden ülkeye değişecek şekilde mevcut, fakat oranları oldukça düşük. Ödeme yöntemleri arasında Paypal ve çek sistemi mevcut. Paypal ödeme yöntemini tercih ederseniz, hesabınızda her 10$ biriktiğinde otomatik olarak ödemenizi gönderirken, çek usulü ödemeyi seçerseniz, bakiyeniz 50$ a ulaştığında ve her ayın başında ödemenizi posta adresinize gönderiyor.

Clicksor; Adult sitelere de kayıt olma imkanı sunan Clicksor reklam şirketinin ödeme yöntemleri arasında Paypal, çek sistemi ve banka havalesi mevcut. Paypal ödeme yöntemini ya da çek ödeme yöntemini tercih ederseniz, hesabınızda her 50$ biriktiğinde otomatik olarak ödemenizi gönderirken, banka ödemesi yöntemini seçerseniz minimum ödemesi 1000$.

Infolinks; Text-ads sistemiyle çalışan bir reklam şirketi. Adsense ile birlikte kullanabilme imkanı veriyor. Ödeme yöntemleri arasında Paypal, Banka havalesi, eCheck ve Western Union var. Minimum ödeme miktarı olarak 50$ veya 100$ seçebiliyorsunuz. Ödemeler ise, hesabınızda minimum ödeme miktarı kadar para biriktiğinde, 45 gün içerisinde gönderiliyor.

Tribalfusion; Yine reklamverenlerini kabul ederken çok seçici davranan bir şirket. Kolay kolay her siteyi kabul etmiyor. Sitenizin sisteme kabul edilmesi için günlük tekil hitinizin en az 5000 olması gerekiyor ve sitenizin profosyonel bir görüntüsü olması gerekiyor. Daha çok forum ve blog sitelerini kabul ettikleri söyleniyor. Net 45 denen ödeme sistemini kullanıyorlar. Yani minimum ödeme bakiyeniz biriktiğinde 45 gün içerisinde ödemelerini yapıyorlar. Minimum ödeme tutarları 50$. Tek ödeme yöntemleri çek ödemesi.

Vibrantmedia; Piyasaya henüz yeni girmiş bir şirket ama daha şimdiden Microsoft, Nike, Sony, IBM vb. bir çok büyük işletmeyle reklam antlaşmaları yapmış ve bu şirketlerin reklamlarını yayınlıyor. Şu an için belli başlı ülkelerde yaygın halde kullanılıyor, fakat her geçen gün daha fazla ülkenin reklam piyasasına giriş yapacağı söyleniyor. Takip edilmesi gereken bir şirket görüntüsü veriyor.

Şuan için paylaşım yapabileceğim şirketler bunlar. Fakat yeni bir reklam şirketi bulduğumda sitemde tanıtımlarını yapmaya devam edeceğim. En başta belirttiğim gibi, ne bu sitelerin güvenilirlikleri hakkında ne de ödeme konusundaki tutumlarıyla ilgili ayrıntılı bir bilgiye sahip değilim. Sadece Adsense için alternatif arayan arkadaşlara bir fikir vermesi amacıyla bu yazıyı hazırladım. Umarım faydası olur.

Kaynak: Adsense Benzeri Reklam Firmaları