İlgiyle alakalı bir olay bence. 12 yaşımda bilgisayara kavuşup 14'e girerken CSS öğrenmeye başlamıştım. Ama önce bir blog açma hevesi, sonra "temam olsun" derdi.. Ondan sonra araştırılmaya başlanıyor..

İhtiyaçlar öğrenmeyi doğuruyor. Eğer bir kızın blogu varsa, az çok bu işlerden anlamaya başlıyor. Mesela Tumblr şu aralar kızlar arasında daha popüler. Bu tumblr bloglarının sahibi de temalarını yapıp düzenlerken az çok öğrenmiş oluyorlar, yoksa (işlerine yaramaycak olsa) ne yapsınlar kodu, css'yi?

Beyin herkeste beyin. (hem de bedava) kadınlarınki daha çok yorulur gibi saçma bir genelleme yapılmaz ancak, bir kadın bilgisayar başında saatlerini harcayıp bu tarz işleri yaparken azcık bile olsa toplumdan uzak kalır. Bu da doğamızda yok sanırım.. Bu nedenle meslek olarak kadınlar arasında çok tutulmadığından olabilir diye düşünüyorum.

..ve son olarak kadınların daha çok ev hanımı olması da cahil kesimdeki erkeklerin (babalar, abiler) "sen kızsın/kadınsın okumazsın, git hamur aç" dedikleri için olabilir ama şu an "kadınlar ev hanımı oluyorlar" diye bir olay bilmiyorum. En azından "evet evet' ben ev hanımı olucam!" diye bir hedefimiz yok. (olanlar varsa açsın pencereyi atlasın ne diyim..)