Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, ''1 Ocak 2013 tarihinde elektrik ve doğalgaza zam gerektirecek bir baskı öngörmüyoruz'' dedi.

ANKARA

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle sohbet toplantısı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Geçmiş günlerde kamuoyuna ''Doğalgaza Zam'' adıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Kilci, 1 Ekim tarihinde BOTAŞ tarafında yapılan fiyat ayarlamasında santraller içinde doğalgaz satış fiyatının önerildiğini, BOTAŞ'ın bu durumu aylık olarak gerçekleştirdiğini, bunun Aralık ayının başında zam yapılmış gibi yansıtılmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Kilci, bu ayarlamanın zam baskısı oluşturmadığına da dikkati çekerek, ''Şu anda hiçbir suretle fiyatları yukarı çıkartıcı yönde bir baskı yok'' dedi.

1 Ocak'ta zam yapmak için hesabın kitabın bugün ortaya çıkmış olması gerektiğini anımsatan Kilci, ''Geçtiğimiz 3 ayın hesapları gaz ve elektrik için Ocak'ta zam yapmayı gerektirecek bir durum sunmuyor. 2013 yılında fiyatlar ve maliyetler üzerinde çok büyük bir baskı öngörmüyoruz'' diye konuştu.

AA