omerknet adlı üyeden alıntı

Hocam eline sağlık çok açıklayıcı olmuş. Yazdıklarınızdan çıkardığım, genelde telif hakları maliyetler vs. fazla ve emeğiniz çok fazla risk altında. Peki bu noktada dikey bir girişime odaklanıp, sunucu kiralanıp, yazılım vs. Bu noktada ne gibi tavsiyeler olabilir. Nasıl bir sunucu olmalıdır, ne gibi yazılımlar kullanılmalıdır. Tekrar teşekkür ederim.


Yararlı olmasına sevindim. Makalede de belirttiğim gibi çok fazla dezavantajı var. Bana "kendine video sitesi kur" deseler "ona harcayacağım,parayı,zamanı,emeği başka siteye harcarım daha garanti olur" derim.

İlla ki kurmak istiyorsan da makaledeki yazılardan yola çıkarak sınırsız disk alanı ve trafiği olan VPS sunucu kiralayabilirsin.

Her ne kadar ASP.NET yazılımcısı olsamda PHP yazılım dilinin ASP.NET'e nazaranla sunucuya daha az yük bindirdiğini düşünüyorum. İlla ki ASP.NET olacaksa da çok ciddi bir kod optimizasyonu ile site yazılmalı.

SEO en dikkat edilmesi gereken konuların ilk sıralarında yer almalı. Senin en büyük destekçin diğer sitelerde de olduğu gibi Google olacaktır.

Sosyal Medyayı etkili olarak kullanmalısın. Facebook, Twitter gibi sosyal platformlarda videolar rahatlıkla görüntülenmeli ve paylaşılabilmeli. Ayrıca yine Facebook için bir uygulama yazdırabilirsin. Örneğin Ahmet adında biri senin sitendeki bir videoyu izlediğinde Ahmet'in profilinde "Ahmet videositesi.com'daki bu videoyu izledi" yazan bir bağlantı otomatik olarak yayınlanır ve Ahmet'in bütün arkadaşlarına ulaşarak etkili bir reklam yapabilirsin.

Birde video izlenilen ekranda sitenin logosu olsun. Logonda sitenin linkini içersin. Mesela sitenin adı videositesi.com. Logoda bu linki barındıran şekilli bir şey olsun ve video izlenilen ekranda görünsün. Bu sayede senin videonu başka yerlerde paylaşanlar aynı zamanda senin reklamını yapmış olurlar.

Aklıma ilk gelenler bunlar. Piyasada çok fazla kaliteli video sitesi var, bir yazılımcı olarak benim bile hayrete düştüğüm noktalar oluyor. Yüklenilen video resmen site üzerinden kesilip,biçilip düzenlenebiliyor. Bu tarz yazılımların piyasada ücretsiz bulunacağını zannetmiyorum. Yazdırayım desen 5-10 bin liradan aşağı yazan birinin olacağını da zannetmiyorum.

Dediğim gibi video işi kolay görünen ama aslında en zor olan işlerin başında geliyor.