AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı

Anlıyorum. Milletimizin gençleri parasızlıktan domain alamıyor daha berbat ne olabilirki.

Aynen yap. Fakat 10 gün içinde siteyi açabilirim demişsin, o ne demek. Hemen bir index sayfası oluştur yayına ver ftp ye at. Seo konusunda ücretli destek almana gerek yok. Her adımdan beni haberdar et yeter. istediğin kelimede 1. lik senin kardeşim. Seo danışmanın benim:) Ama 1. olup kimseyi ezme, yardımcı ol gerekiyorsa sende kardeşlerinin sitelerine destek olmak için siten bi yere geldiğinde ücretsiz link ver. Barışık olalım milletimizle. Her türlü desteği ben sana sağlayacağım. Sen hemen index at siteye ama bak:)


Yorum ve tavsiyelerinizi her okuduğumda ufkum açılıyor. Oysa aylardır yerli ve yabancı SEO konusunda ne bulduysam okuyordum.

Elimde 6 domain ileride faaliyete geçmek için bekliyordum. Tavsiyenize uyup yarım saatte her birine bir index attım.

.tv uzantılı domain almak ve yayına geçirmeyi düşündüğüm yol videolarını yeni domaine taşıma fikri de oluştu. Fikirler akıyor...

Çok teşekkür ederim, ayırdığınız zaman, ifadelerinizdeki incelik ve uzun uzun açıklamalarınız için. Meşgul olduğunuzu tahmin edebiliyorum ama umarım arada sessizliğe bürünüp de bizi merakta bırakmazsınız.

***

Ek Olarak: .TC adlı domain isimleri satışa çıktı. Bunun Türk domaini olmadığını ve yurtdışı domain olduğunu biliyorum. Bir ülke ismi .TC domain ismi boş ve almayı düşünüyorum. 49$'a satılıyor.

Aynı domainin .US olanı da boşta ve 8.9$. Domaini ticari işler için alıyorum. Yani içerisini özgün ülke bilgileriyle doldurup, google adsense ve turizm firmalarından banner ve link alma hedefim var.

SEo açısından anladığım kadarıyla hem .TC hem de .US eşit durumda, ancak memleket insanı için .TC kulağa ve klavyeye daha yakın görünüyor. Tavsiyeniz nedir. Türkçe içerikli bir site için .TC veya .US tercihi ne olmalı?