Bazı konular varki insanoğlunun akıl sınırları aşıyor malesef düşünce gücümüzün algısnın ötesine geçiyor öyleki biz 100 milyar galaksisi bulunan evrenin tek bir galaksisindeyiz ve bu galaksideki 100 milyara yakın yıldızın arasından sadce bir gezegende yaşamaktayız.

Toplu olarak yaklaşık 100 milyar x 100 milyar yıldızın bulunduğu bir evrende biz vücudumuzdaki bir hücreden milyon kere daha küçük bir yer kaplıyoruz böyle bir ortamda kendimizi o kadar değerli ve büyük hissediyoruzki sanki tüm evren bize aitmiş gibi hareket edip sonuçları kestirelemeyecek hareketler yapıyoruz.

Bir insan vücudunda nasılki hergün yüzbinlerce hücre ölüp yerine yeni hücreler geliyorsa evrende de ayn şekilde evren her geçen gün milyonlarca kilometre kare genişleyerek büyüyor ve bir taraftanda milyonlarca gezegen yok oluyor.

Benim düşünceme göre evrende tek bir sınav yok bizimkisi sadece var olanlardan bir tanesi başka bir galakside başka bir gezegende varolmayan bir ırk olduğunu kim nasıl ispatlayabilirki? en yakın galaksiye milyonlarca ışık yılı uzaktayız. Bize en yakın yıldızın bile kaç bin yıl öncesine ait görüntüleri bize ulaşmakta.

Yani şöyle düşünün şu anda dünyamıza başka bir galaksiden bir sinyal geldiği vakit o galaksideki gezegen çoktan yok olmuş olabilir çünkü o sinyal dünyaya ulaşana kadar aradan milyonlarca yıl geçmesi gerekiyor bu yüzden de biz evrende her zaman tek olduğumuzu kabul etmişizdir ve ona göre yaşamışızdır.

Kim bilebilirki belki tekiz belki değiliz, bugün varız yarın yokuz çnemli olan şu anı nasıl geçirdiğin iyi birşey yaparakmı kötü bişey yaparakmı.