Arkadaşlar ufak ama önemli bir tespitim var fakat yanılıp yanılmadığımı öğrenmek istiyorum. Bir çok arkadaşım öyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi fakat bence var .

Sitemizde ki reklamlar Google tarafından bizi listelemesin de bir etken bana göre.
Bu reklamlar adsense dahi olsa Google için bir anlam ifade ediyor ve buna göre muameleyle karşı karşıya kalıyoruz. Paranoya diyeceksiniz ama denedim bir kaç farklı kez denedim sonuç bunu gösteriyor ki reklamı azalttıkça listelenmelerde yukarı doğru hareket başlıyor ön sayfalara ulaşım hızlanıyor. Hiç bir negatif durum yok iken reklam yayınladığımda sitem tersine arka sayfalara düşmeye başlıyor.

En son 5 adsense reklamı yayınlıyordum 2 bağlantı birimi ve 3 görsel . Bunun sayısını 2 ye düşürdüm. anında 30 sıra birden yükseldim öne geldim. Sayaca baktığımda o kadar belirgin ki bu olay 3600 hit varken reklam koyuyorum ertesi gün 700 e düşmüş 800 iken koyduğumda ertesi gün 200 küsürlerde gün bitirmiştim.

Bu yaşadıklarımın hepsi büyük tesadüfler mi ? Rakiplerime baktığımda benim düşüş yaşadığım günler onlar aynı çizgisinde yani potansiyel bir hit kaybı yok. Sadece bende bu reklamlardan dolayı oluşan ani düşüşler var. Fikri olan yaşayan var mı ? Adsense reklamlarını komple kaldırmaktan da korkmuyo değilim 2 tane korkudan bıraktım öyle duruyorlar :D amaç google ile ters düşmeyelim birbirimizi üzmeyelim.