Gizemli LORD adlı üyeden alıntı
İnode sınırı da ney hocam S:
Ek Olarak: Bu host firmalarına (özellikle yeni açılanlara) çok gıcık kapıyorum sırf para kazanmak için giriyorlar piyasaya abudik gubudik bir yerden alıyorlar Reselleri ve acemilere kakalıyorlar..
Çok çektim bu yeni açılmış sahtekar düzenbaz hotsculardan arık domain yaşı 2 yılı doldurmamış hotsculardan uzak duruyorum kim ne derse desin 2 yılı aşmış olanlar zaten er geç de olsa bir şeyleri öğrenmiş oluyorlar. Genelde yeni kurulmuş para kazanma hevesinde olan firmalar kazık atma çabasında oluyorlar ve paketlerini o doğrultuda oluşturuluyorlar..
inode sınırı = dosya sınırı, bugün bir çok hosting firmasının uyguladığı sınırdır. yani sınırsız aldığınız hostinglerin çoğunda inode sınırı vardır,
bildiğim kadarıyla örnek verirsek
bluehost = 150 bin
hostgator 250 bin
hostmonster 150 bin
türkiyeden
turhost cpanel pakette 250 bin
super ni sanırım 150 bin
(verdiğim rakamlar kesin değil aklımda kalanlar artmış yada düşmüş olarabilir)
reseller paketlerde ise genelde karşılaştığım hesap başına 50 bin dosya
sadece html site yükleyenlerde sorun yaratmıyacaktır ama cms, forum tarzı kullananlarda sıkıntılara neden olucaktır ;)
ama buna çokta şaşırmıyorum çünkü sınırsız diye bir kavram olamaz :) kendi server makinanı yapsan 1 tb hdd koysan yin görüldüğü gibi sınır var ;)
Ek Olarak: tabi cpu olayıda çok can sıkıcı bir nokta %25 lik cpu oranı yeterli bir oran gibi gözüküyor fakat işte sunucu komple kiralanmadığı takdirde gerçekten o cpu %25 temi işin o tarafıda bir muamma ;) o yüzden sağlam firmalardan host almak lazım