Günümüzde popüler olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü bilindiği üzere üniversitede zor bir bölüm türüdür. Zor bölüm olmasının nedeni ise mezun olduktan sonra dolgun maaşı ve kariyer olarak çok iyi bir meslektir. Genelde bu bölüm üst seviye bir bölüm olduğu için alt yapısı çok iyi olan liseler,özel kolejdeki öğrenciler girmektedir. Bu bölüm için çok iyi çalışmak gerekir. Özellikle sayısal bir bölüm olması nedeniyle girilmesi baya zor bir bölümdür. Mesela, eski üniversiteler olan İstanbul Üniversitesi‘ne girmek zor tabi.Neden mi ? Alt yapısı olarak imkanları olarak geniş bir üniversitedir. Haliyle girişi zor bir üniversitedir. Zor olmasının nedeni puanının yüksek olmasıdır. Mesela yeni açılan üniversite olan Adıyaman Üniversitesi ama bu üniversitede Bilgisayar Mühendisliği bölümü açılmadı henüz varsayalım ki bu bölüm açıldı. İstanbul Üniversitesiyle kıyasladığımızda Adıyaman Üniversitesinden daha zor bir üniversitedir. Bu yüzden diplomada farkı da oluyor. İş alanları olarak girişlerde ilk olarak diplomaya bakıyorlar. Bu yüzden üniversite farkı çok yüksektir. Bu bölümümüze sorularla ışık tutalım.

Bu bölüme nasıl giriş yapabilirim ?

- Bu bölüme giriş yapabilmeniz için YGS sınavını geçmeniz lazım. LYS sınavına girdikten sonra MF-4 puan türünden üniversitelerin belirlediği taban puanlara göre tercih yapabilirsiniz. Gerekli puanı aldıktan sonra tercih yapıp bölüme giriş yapabilirsiniz.

Öğrenim süresi kaç yıldır ?

- Lisans bölümü olduğundan 4 yıl okuma süresi vardır.

Hangi üniversitelerde okuyabilirim ?

- Genelde çoğu üniversitede vardır. Yeni açılan üniversitelerde malesef bu bölümler açılmamıştır. Size tavsiye edebileceğim üniversiteler ise Anadolu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi‘dir.

Mezun olduktan sonra iş alanları nelerdir ?

- Bilgisayar bölümü olduğu için bilgisayar şirketlerinde işe başlayabilirsiniz. Teknoloji şirketleri, dergileri ya da yurt dışında iş alanları oldukça geniştir. Girmeniz şiddetle tavsiye edilir :)

Bilgisayar Bölümü’nde anlatacaklarım bu kadar istediğiniz soruları yorum bölümünden yazarak sorabilirsiniz. Umarım istediğiniz üniversiteye gidebilirsiniz :)

Kaynak: Bilgisayar Mühendisliği nedir ? İş alanları