Umitoloji adlı üyeden alıntı

Yine ilgili cevabınız için teşekkür ederim hocam sorularımı uzatmak istiyorum ziraa yazdığınız cevaplar baya soru doğurdu kafamda. Paragraflar halinde sorularımı yineliyeyim.

1. Paragraf : İlk başlarda Px leri %100 olarak girmeye çalışıyordum fakat sonrasında ara ara patlaklar vermeye başladı gerek site bazlı gerekse kaynaktaki playerdan kaynaklı bu yüzden öyle girmeyi doğru buldum.

2. Paragraf : Konu içeriğini bilmediğim için birşey anlayamadım.

3. Paragraf : "Aynı tonun üstü yada altı tonları güvenli anlatım kıstasına aykırıdır." Bu kısmı anlayamadım ve musait olduğunuz bir zamanda birebir yardımınız iyi olur renk uyumu yada bu kıstaslar konusunda.

4. Paragraf : Yorumların 0 olması örümcekler tarafında - olarak algılanıyor yani post kasan 1-2 kişi ile yorum yaptırsam bu sıkıntıdan kurtulabilirmiyim ? İlk yorumu sen yap olayı ise eklenti ile çözülebilir sanırım.

5,6. Paragraf : Sözlerinize aynen katılıyorum aksi birşey yapmamayada gayret ediyorum.

7,8. Paragraf : Robot.txt sitemde mevcut değil onunla ilgileneceğim, yorum olayınıda dikkata alacağım.

9,10. Paragraf : Eklenti olayını halledebilirim, fakat o son eklenen yerini anlamadım saden resim halinde gelen takipçi için farkılılık yaratmak içinmi böyle bir şey dediniz.

Son Paragraf : Tavsiyenize uyacağım.

Cevapları aldıktan sonra biraz daha incelemenizi dileyebilirim :)


Kusura bakmayın bizde bazen sanki söylediğimi herkes hemen anlayacak gibi bir psikoloji olabiliyor.

1-%100 olmuyor, peki 765px gibi rakam değeri verebiliyorsanız bunu bir deneyin.

2-Ana sayfanda her filmin gösterildiği alanlarda filmin eklenme tarihi yazıyor ya hani. Örneğin 05/10/2012 tarihinde eklendi gibi. Buradaki tarihinde eklendi yazısının bir getirisi yok. zaten tarihin bulunması kullanıcıya zamanı ifşa ediyor. Bu sebeple krizi fırsata çevirerek tarihinde eklendi yazısının yerine bir anahtar kelimeni yazacaksın.

3-Yazıların net okunabilmesi gerekiyor. Arka plan siyah, yazı koyu gri olursa olmuyor. Kalite kıstası var bu konuda. yazı font renginizi biraz daha açık tonda yapmanız gerekir.

4-Elbette en az 1 yorum varsa sorun olmaz.

10- Son eklenen kısmı sana getiri sağlamaz seo açısından. Sadece ziyaretçiye yol gösterir. Bende diyorum ki, yine yol göster, ama sitende hiç bir şeyi boşuna yazma. Bu sebeple hd film vaktinde bu gün dersen hem yine yol gösterömmiş olacaksın, hemde ana sayfanda (Ki en önemli sayfadır) hd-film kelimelerini geçirmiş olacaksın.


Elbette, adım adım yükselteceğiz bu siteyi. Sadece disiplinli ol.

Ek Olarak:

ozgurcicek adlı üyeden alıntı

amaç google.de üzerinde yapılan Almanca kelimelerde sayfayı yükseltmek. Bu amaçla uzantısı de olan ve lokasyonu Almanya olan ve seo yapılmamış bir domaine çalışmak mı makuldür yoksa seo anlamında Türkiye'de oldukça güçlü olan bir domain üzerinden mi ?


Almanya lokasyon makul eğer kısa vade düşünmüyorsanız. Her geçen gün almanya domaini değer kazanırken, Türkiye olan için devamlı çaba sarfetmeniz gerekecek çünkü.

Ek Olarak:

SkyWalker adlı üyeden alıntı

açıkcası hangisi daha verimli olur bilemiyorum ama benim istediğim girdiğim içeriğin ilgili aramalarda ilk sayfada çıkması.


Yapmanız gereken domaininizi güçlendirmek olacaktır. Tüm linklerinizi direk urlnize alın, domain.uzantı şeklinde. Site içi linkleme yapın. benzer yazılar koyun. Sonraki aşamalarda sitenizin konumu önemli, yani örneğin kaç indexiniz var?