Windows 8, bugüne kadarki en güvenli işletim sistemlerinden biri olarak kabul ediliyor. Fakat güvenlik şirketi McAfee, Microsoft’un yeni platformunun, gelecek yıl yeni bir saldırı dalgasıyla yüzleşmek zorunda kalacağını iddia ediyor.

Bununla birlikte, McAfee, siber suçluların, kullanıcıları doğrudan hedef almayı sürdürdüğünü; bu yüzden Windows 8’de kullanılabilir hale getirilen güvenlik geliştirmelerinin kullanıcıları tüm tehditlerden koruyamayabileceğini söyledi.

Şirketin, yayınladığı yazıda şöyle deniyor: “Çoğu durumda, siber suçlular işletim sistemine değil kullanıcıya saldırıyor. Kimlik hırsızlığı yoluyla ya da diğer tekniklerle, kullanıcılar, bilgi yazma ya da zararlı program kurmaları konusunda kandırılıyorlar. Eğer yükseltme yaptıysanız, sisteminizi korumak için sadece Windows’a güvenmeyin.”

Microsoft henüz yaptığı kamu açıklamasında, Windows 8’in güvenlik geliştirmelerine rağmen, Hacker’ların işletim sistemlerini kırarak kullanıcılara saldırmak için sürekli olarak yeni yollar geliştirdiğini itiraf etti.

Şirket, bu yüzden, Windows 8’i ücretsiz olarak aktifleştirmek için hızlı teknikler bulunmasının sürpriz olmadığını belirtti.

McAfee ayrıca şunları ekledi: “Windows 8’in, önceki sürümleriyle karşılaştırıldığında, kötü yazılımlara ve sömürmelere karşı geliştirilmiş güvenlik sunması gerektiği ortada. Şimdi, zararlı yazılımlar ve saldırılar için yeraltı pazarı, üç yıl öncesine göre son derece rekabetçi. Bu da Windows 8’e özgü zararlı yazılımın, Windows 7’ninkine göre çok daha hızlı şekilde geliştirileceğini gösteriyor.”

Güvenlik şirketi, yine de her şeyin üstünde, Windows 8’in daha da güvenilir bir işletim sistemi olduğunu, bu yüzden önceki Windows sürümünden Windows 8’e yükseltme yapılmasını önerdiklerini belirtti. Kullanıcıların büyük çoğunluğu hala on bir yıllık bir platform olan ve pazarda Windows’un ikinci en iyi işletim sistemi olan Windows XP’yi kullanmakta.

Microsoft, 2014 yılının Nisan ayında Windows XP için sunduğu desteği kesecek. Bu yüzden bir noktada herkes Windows’un yeni sürümüne geçmek zorunda kalacak.

KAYNAK