1. Domain Ve Hosting farklı domain firmalarından alınırsa bir kaydım olur mu ?
Kesinlikle hiç bir kaybınız olmaz.
2. Domain lokasyonu önemlimidir ? önemliyse hangi lokasyonu tercih etmeliyim ?
Domain lokasyonu değil, hosting lokasyonu önemlidir. Genellikle insanlar Türkiye lokasyonu tavsiye ederler. Bundan bir sene öncesine kadar benim tercihim ise Almanya idi; Türkiye lokasyon firmalarda problem yaşanabileceğini düşünüyordum, ki zaman zaman yaşandığı doğrudur, ancak, Almanya lokasyonda da zaman zaman Türk ******* çıkışlarında problem yaşanıyor, ve artık Türkiye lokasyon çok güçlü firmalar var, bu nedenle ben de Türkiye lokasyon taraftarıyım.
3. Hangi Firmadan Domain Almalıyım0 ? firmalar arası ne gibi farklar var ? türk firmalarını kesinlikle tercih etmeyin diyorlar neden ?
Hangi firmadan domain alacağınız size bağlı; sağlam bir firma olmasına dikkat edin. Bunun için size isimtescili önerebilirim; kredi kartı ile alışverişte süper hızlı hizmet alırsınız. Ama gider de bir x host firmasından domain alırsanız, sizi farklı bir domain firmasının paneline yönlendirip, subdomain olarak da kendi site adresini verirse; ve sağlam değilse; sürekli siter ismi değiştiriyorsa falan, domaininizi alamama durumu ile karşı karşıya dahi kalabilirsiniz.
Kişisel görüşlerim bunlar elbette; bu konuda fikri olan çok arkadaşımız olacaktır, ben sadece kendi görüşümü yazdım.