Her şeyden önce, bir radyo sitesine artık ne yazık ki eskisi kadar yoğun ilgi beklemeyin, klasik bir radyo sitesine günlük 10 - 15 hit belki alabilirsiniz, bu nedenle uğraşmaya değmediğinden ben radyo sitemi bozup, değiştirerek baştan yaptım, sonrasında o yaptığım site radyoyu bastırdı; radyom şu anda kapalı; tecrübe ile başlamak istedim ki ona göre yol almanız daha kolay olacaktır diye düşünerek...
Bir radyo sitesinde, her şeyden önce bir istek hattı olmalı, bir de isteklere sürekli olarak cevap verebilecek bir DJ kadrosu, istekler yazılıp havaya gidecek olursa, bu, radyo için dinleyici kaybı demek olacaktır; öyle olacaksa istek hattı hiç olmamalı.
Bir radyo sitesinde olması gereken bir diğer şey: üyelerin toplanarak kaynaşabilecekleri bir, sohbet olabilir, oyun kanalı olabilir, burada şuna dikkat edilmeli: diyelim ki bir sohbet kanalı eklediniz, o kanalın da ayrı bir radyosu, kesinlikle olmamalı...
Radyo sitesine bunlarlahit çekilemeyeceğini de unutmamalısınız, özgün içerik, ve bunu gösterecek SEO eklentileri kullanmanız yerinde olacaktır. Özgün yazıların ise, olabildiğince güncel olması gerekmekte
Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Başarılar dilerim.