Quadrantid meteor yağmuru, şafak vakti ile gece yarısı arasında, Asya’nın tamamı için ise, 4 Ocak günü sabaha karşı 5 sularında gerçekleşecek. Her yeni yılın ilk meteor yağmuru olan Quadrantid duşlarının saçılma noktası, gök kubbede Kuzey Yarımküre'den yana. Aslında, Quadrantids güçlü ve en ünlü büyük meteor yağmurlarından sayılıyor, saatte 100 veya daha fazla göktaşı üretmesi ile biliniyor. 3 Ocak, şafaktan önce Kuzey Amerika için, 4 Ocak şafaktan önce Asya için pikleri görmek mümkün. Quadrantid duşunun radyant noktası, şafaktan önceki karanlık saatler boyunca gökyüzünde yüksek olasılıklı.

Çoğu meteor yağmurları, takımyıldızların adları ile de adlandırılır. Quadrantids takım yıldızı gibi. 1795 yılında Fransız bir astronomun, takımyıldıza verdiği ad, 1825 başlarında yıllık meteor yağmurları arasında kabul gören bir isimdi. 1922 yılında, Uluslararası Astronomi Birliği, yeni bir liste ile, 88 modern takımyıldız ismi yayınladı. Roma'da düzenlenen açılış töreni ile de, Uluslararası Astronomi Birliği Genel Kurulu tarafından bu isimler kabul edilmişti. Ancak liste, Quadrans Muralis.’i içermiyordu, buna rağmen Quadrantid adı, Ocak ayı meteor yağmurlarında kullanılmaya devam etti.

Yağmurun radyant noktası, şimdi gökyüzünde, çok da uzak olmayan Arcturus, Büyükayı yıldız kümesi yakınında, Ana Üst Nesnesinin ise, 2003 yılında, gökbilimcilerin tespit ettiği bir asteroit olan EH-1 Olduğu düşünülüyor, ne var ki, 500 yıl önce, Çin, Japon ve Koreli gökbilimciler, bu meteor yağmurlarının ana üst nesnesinin kuyrukluyıldız C-1490 Y-1 olduğunu iddia etmişlerdi.